În ce ar trebui să fim de acord cu Creatorul?

Întrebare: Cum şi în ce ar trebui ca cineva să fie de acord cu Creatorul şi unde insistă asupra propriei voinţe?

Răspuns: Este necesar să fi de acord cu Creatorul în tot, cu excepţia unui singur aspect și, anume, să-L cauți constant pentru ca El să te ridice spiritual.

Cel mai bine este să faci asta arătând dorinţa ta Creatorului. De exemplu, eu sunt cu prietenii mei într-un grup şi Îi arăt că vreau ca El să creeze între noi o conexiune neegoistă, reciprocă, pură și spirituală. În modul acesta eu nu Îl părăsesc. Eu Îi cer împlinirea unei dorinţe, chiar dacă strig la El ca să facă asta.

Întrebare: Asta înseamnă că întreaga lume şi toate problemele sunt necesare numai pentru a-l împinge pe om într-o astfel de relaţie?

Răspuns: Numai pentru asta, ca totul să vină împreună pentru a se conecta într-un singur sistem – un suflet comun. Este acest suflet, cel care, aşa cum este afirmat în Tora, s-a spart în miliarde de mici bucăţi, în timpul aşa numitei căderi, pe care noi trebuie să le asamblăm, acum, cu ajutorul Luminii superioare.

Prin urmare, o putem face numai dacă ne dorim să ne ridicăm în conexiune şi iubire deasupra senzaţiilor tăioase. Dacă nu, atunci vom rămâne fragmente singuratice, iar Lumina superioară va continua să ne macine tot timpul. Imaginaţi-vă ca pe niște fragmentele de sticlă, care sunt aruncate într-un cilindru care se învârte şi încep să se rotească în el.

Întrebare: Unde este alegerea omului?

Răspuns: Ai vreo alegere? Te-ai născut din propria ta alegere? Trăieşti după alegerea ta? Ce ai ales în viaţă? Nimic.

Alegerea este numai în „cilindrul care se roteşte”: pentru a ajunge la o stare unde tu, în mod voluntar, vrei să te conectezi cu ceilalţi.

Remarcă: Se spune că nu există constrângere în spiritualitate …

Comentariul meu: Dacă îţi doreşti să te uneşti în mod voluntar, atunci constrângerea încetează.

Întrebare: Ce trebuie să se întâmple pentru ca omul să-și dorească asta în mod voluntar?

Răspuns: Atrage Lumina superioară. Când ea vine, se simte ca ceva rău, întuneric, o mare suferinţă. Dar, când o atragi tu, asta este bine.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 7/1/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed