În ce se implică Cabala?

243.01Întrebare: Cum ne putem conecta și anula în fața prietenilor care nu aderă la metoda noastră?

Răspuns: Nu este nevoie să vă conectați cu ei sau să vă anulați înaintea lor. Ce veți anula și conecta? Trebuie să aveți un scop comun și o metodologie comună pentru a atinge acest obiectiv.

Rabaș scrie: „Ne-am adunat aici pentru a stabili o societate pentru toți cei care doresc să urmeze calea și metoda lui Baal HaSulam, calea prin care să urce gradele omului și să nu rămână ca o fiară…”

Adică ne asumăm noastră condiția că ne vom apropia de Creator conform metodei pe care Baal HaSulam și Rabaș ne-o descriu. Puteți spune: „Este posibil să o faci prin alte tehnici.” Te rog, poți fi cu ei, dar nu cu noi. Nu poți combina una cu cealaltă! Cu orice! În nici un caz!

Știința Cabalei nu este filozofie și nici altă știință sau metodologie! Nu poți să intri aici și să începi să-ți dai seama cum să ții o dietă, cum să faci niște exerciții sau orice altceva!

Nu există nimic în Cabala care să privească corpul pământesc. Și nu are nimic de-a face cu spiritul tău! Pentru că nici nu există. Se ocupă doar de atingerea Creatorului și atât! Aruncă orice altceva. O poți face, desigur, dar să știi că este la nivel corporal, care este la nivelul corpului tău și nimic mai mult! Nu un corp spiritual, ci un animal.

Întrebare: Există o diferență între parteneriat și conexiune spirituală?

Răspuns: Desigur că există!

Dar parteneriatul este ca o companie. Iar conexiunea spirituală este unificarea interioară care poate avea loc numai sub influența luminii superioare asupra căreia nu am control. În același timp, eu și prietenii mei îi cerem Creatorului să ne unească.

Din Convenția internațională „Să ne ridicăm deasupra noastră” 1/6/22, „Apropierea Creatorului prin rețeaua de conexiuni dintre noi” Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: