În fluxul nesfârşit de Lumină

Întrebare: Dacă doresc să devin un partener cu Creatorul în muncă, ce trebuie să fac pentru El, pentru a îndeplini asta?

Răspuns: Dacă eşti de acord, înseamnă că  eşti, deja, partenerul Lui. Nu trebuie să faci altceva, Creatorul este mereu de acord. Totuşi, nu Îl vei alege pentru că El este partenerul cel mai puternic, inteligent şi profitabil. Tu doreşti să fii adevăratul Lui asistent, adică a face acelaşi drum spre scop, pe care El l-a definit, conform regulilor Sale. Asta înseamnă că eşti, deja, în dăruire (Hafetz Hesed).

Dacă merg spre Creator şi cer să fiu partenerul Lui, înseamnă că am depăşit întreg ego-ul meu şi am intrat pe deplin, în starea de dăruire în scopul de a dărui. Am lăsat dorinţele lumii corporale la nivelul necesităţilor vitale şi m-am ridicat deasupra lor cu punctul meu din inimă. În afară de asta, un munte de ură (muntele Sinai) a împins ego-ul meu şi l-am escaladat cu punctul meu din inimă.

Acum stau în partea de sus ca  Bina perfectă, Hafetz Hesed şi, fiind atins acest punct, pot spune Creatorului că vreau să fiu partenerul Lui. Sunt gata. Acum, dă-mi o muncă. Şi El spune: “Vrei o muncă ? Mergi! Noi vom lua tot acest munte de ură şi vom începe să alegem dorinţele şi le vom folosi pentru a dărui celorlalţi.”

 A fi partenerul Creatorului înseamnă să tindem să fim ca El. Creatorul îmi dă Lumina şi spune: “Foloseşte-ţi ego-ul pentru a dărui celorlalţi şi vei fi ca Mine şi Eu voi ridica dorinţa ta, o voi extinde, astfel că vei urca la poziţia Mea, nelimitată pentru a dărui, aşa cum o fac Eu. Apoi, vei fi un partener în tot ceea ce este.”

Dorinţele aparţin altora, dar Lumina este a mea. Prin urmare, trebuie să mă retrag din dorinţele mele care îmi fac plăcere, să mă angajez în dorinţele altora şi să le folosesc pe ale mele numai pentru a le umple pe ale lor. O mamă are propriile ei dorinţe şi totul este la dispoziţia sa. Ea are lumea întreagă, dar o foloseşte doar pentru a dărui copilului său, a cărui dorinţă dictează.

Din partea patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 09.12.2010, Scrierile lui Baal Hasulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: