În pantofii unui refugiat

Întrebare: La Forumul Economic Mondial de la Davos a avut loc evenimentul: ” O zi în pantofii unui refugiat”. A fost un eveniment organizat de foști refugiați și voluntari ai ONG. Ei au sugerat tuturor participanților de pe forum sa petreaca o oră în pantofii unui refugiat si sa simta cum este.

Răspuns: Nu știu ce au simțit participanții la forum în pantofii refugiaților. Ei nu sunt cu adevărat orientati emoțional spre acest lucru, deoarece ceea ce este important pentru ei sunt în primul rând banii. Există cincizeci și nouă de milioane de refugiați in lume, dar cred că sunt mult mai multi imigranți. Problema nu este a refugiațiilor ci a oamenilor care se mută în alte locuri. Cât de mulți au părăsit Rusia și țările vecine? Nu este posibil să ii numărăm.

Omenirea începe să-și piardă legătură cu pământul. O persoană transcende originea sa, locul său de naștere, educația sa anterioară și familia și, treptat, încetează să mai simtă senzația de conexiune cu locurile care au fost aproape de inima sa. Așa cum avansează lumea, oamenii se deconecteze de la pământ pentru că suntem într-o situație nouă, în tranziție la următorul nivel de dezvoltare.

Oamenii sunt gata să trăiască fără o conexiune intr-un anumit punct de pe planeta sau intr-o anumita societate. Există o lume virtuală pentru ei. Chiar percepția lor devine virtuală. Ei sunt gata să creeze relații sociale și economice complet noi.

Vom înceta să mai ne atragem tot ce este posibil din natură. Vom înceta să epuizăm pământul şi vom începe să consumam doar ceea ce este necesar. Omenirea va avansa în înțelegerea sa, în dezvoltarea sa interioara, în modul general de a simti natura.

Întrebare: Sunteți optimist ?

Răspuns: Sunt intotdeauna optimist. Problema este numai cum se va naște noua lume, cum vom trece prin durerile facerii. Am putea fi presati atât de mult încât  nivelul următor se va naște după pierderea mai multor miliarde de oameni în războaie sângeroase, în suferință, și intr-o lunga durere a nasterii.

Aș dori, și știu că este posibil, sa facem acest lucru în mod diferit, cu ușurință, practic, și bine. Înțelepciunea Cabalei oferă aceasta cale. Urmatorul nivel este gata pentru noi. Nu există nici o îndoială despre asta, dar să încercăm să-l atingem într-un mod bun. Sper că, în ciuda a tot ce se întâmplă, omenirea va auzi asta.

Din KabTV „Stiri cu Michael Laitman” 1/22/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed