În pragul unei a treia Intifade – Partea 12. De ce nu ne ajută ceva la oprirea terorismului?”

Întrebare: De ce conducerea nu ia măsuri pentru a opri sprijinul terorismului (în Israel) și starea doar se agravează?

Răspuns: Pentru că nu depinde de conducere. Chiar dacă toți liderii Islamului și liderii tuturor marilor puteri vor brusc să facă ceva bun pentru poporul lui Israel, și chiar dacă vecinii noștri arabi doresc să trăiască în pace cu noi, nu se rezolvă conflictul.

La urma urmei, aceasta nu depinde de oameni, ci de punerea în aplicare a legilor naturii. Poporul lui Israel trebuie să aducă toate părțile naturii la unitate, ei diseminând aceasta tuturor națiunilor.

Întrebare: De ce există un paradox ca aceasta, cu cât mai mult actele de terorism sunt îndreptate împotriva evreilor în Israel, cu atât mai mult mass-media condamnă Israelul?

Răspuns: Pentru că ambele sunt derivate din aceeași sursă: poporul lui Israel nu a atins unitatea în măsura în care acesta a fost obligat la acea dată. Noi deja ar fi trebuit să unim întreaga lume într-un singur sistem.

Și atâta timp cât vom avea o reacție negativă față de forțele lor interne și externe, nu avem decât să ne uităm la ostilitățile dintre evrei în Israel sau, în rândul evreilor și arabilor, și la atitudinea tuturor națiunilor împotriva Israelului.

Întrebare: Cum este posibil să se confirme că „dragostea de alții” ne va ajuta să rezolvăm toate problemele?

Răspuns: Dragostea față de alții este legea generală care unește toate părțile naturii. La fel ca legile fizicii, nu poate fi schimbată. Fiecare dintre noi au ieșit din Big Bang, și mai târziu totul a început să se extindă din acest singur punct, dintr-o singură scânteie de energie care umple întregul univers.

Rezultă că noi toți suntem conectați între noi, pentru că suntem conectați la acea scânteie mică de energie care conectează întregul univers, toate stelele și sistemele minerale, vegetative, animale, și vorbitoare de pe suprafața micii noastre planete cu spațiul vast.

Toate acestea sunt un sistem unic. Să deschidem ochii un pic și vom înțelege că existăm în cadrul unui sistem vast al naturii care ne poate influența într-o direcție pozitivă.

Din Programul de Radio Israelian 103FM, 10/11/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: