În pragul unei a treia Intifade – Partea 5 „Nu vor ramane dușmani externi”

Baal HaSulam a scris in articolul, „Exil și răscumpărare”: Prin urmare, propunem Casei lui Israel să spună necazurilor noastre, „Destul!” și in cele din urma sa facem un calcul omenesc în ceea ce privește aceste aventuri pe care ei le provoacă din nou şi din nou, și aici, în țara noastră. Dorim să începem propria noastră politică, pentru că nu avem nici o speranță sa ne strângem de pe jos ca o natiune, atâta timp cât nu acceptăăm sfântă noastra Tora fără abateri, pana la conditia de lucru Lishma, și nu pentru noi înşine, fara reziduuri de egoism …. Atâta timp cât nu ridicam scopul nostru deasupra vietii corporale, nu vom avea nici o revigorare corporală, deoarece spiritualul și corporalul din noi nu pot locui în acelasi coș, pentru că sunt zămisliţi unul din altul.

Poporul lui Israel a fost creat de la o idee, de la dorinta de a imita și de a ajunge la echivalență cu natura, adeziunea cu forța superioară. Și așa trebuie să existăm în unitate, în aceasta constă metoda lui Avraam.

De ce este el considerat strămoșul nostru, dacă nu menținem principiile sale? În timp ce trăim în separare, nu ne supunem naturii, iar acest lucru nu poate continua pentru mult timp.

Cabalistii au scris că în urmă cu aproape o sută de ani am primit permisiunea de a reveni în țara lui Israel numai cu condiția sa respectam legea Arvut (garantie reciproca), a unitatii, aici. În acest fel vom crea o legătură între forța internă a naturii, care are ca fundament unitatea, și toate națiunile lumii, întreaga umanitate.

Acestea nu sunt doar cuvinte frumoase pentru că vedem cum funcționează aceste legi în cadrul societății umane, cum atrag atacuri şi ură față de Israel, fără niciun motiv.

Nu există nici o explicație logică pentru atitudinea negativă a întregii lumi față de Israel. Acesta este un lucru atât de ciudat, încât este evident că aici funcţionează un fel de legi speciale și ura nu va dispărea de la sine.

Când aveam douăzeci de ani, am încercat şi eu să rezolv această ghicitoare: De ce anti-semiții mă urăsc atât de mult fara motiv? M-am gândit că as veni în Israel, pentru a fi printre oamenii mei, caz în care nimeni nu ma va urî, unde domneşte o atitudine bună. Dar când am ajuns în Israel, am descoperit ca că relațiile dintre oameni păreau uneori chiar mai rele decât în străinătate.

Ura este împotriva naturii poporului nostru, și deci nu putem exista până nu îndeplinim condițiile impuse de tatăl nostru Avraam de a ne uni într-un singur om cu o singură inimă.

Întrebare: Înseamnă că relațiile dintre evrei în Israel determină modul în care arabii care locuiesc în Israel relationeaza cu noi?

Răspuns: În Cartea Zohar este scris că, dacă ne raportăm unii la alții cu iubire, nimeni nu ne poate provoca nici un rău. Nu va rămâne niciun duşman extern.

Din Programul de Radio Israelian 103FM, 10/11/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed