În serviciul Majestăţii sale, Creatorul

Întrebare: Pot să diseminez prin intermediul internetului, dar pe stradă, nu pot, nu este plăcut.

Răspuns: Te înţeleg. Este adevărat că, pe internet, vă ascundeţi sub pseudonim şi aşa mai departe. Dar, în ciuda acestui lucru, încearcă să ieşi pe stradă, chiar fără conexiunea la un grup sau prieteni, imaginează-ţi că este alături de tine Creatorul şi că El te obligă să faci asta, El îţi cere.

Nu cobori în stradă din proprie iniţiativă, nu ai nicio legătură cu asta. El te aşează pur şi simplu acolo, pentru ca tu să distribui pliante, astfel încât fiecare persoană care trece pe la tine să aibă sentimentul că Creatorul este în tine şi că tu îi oferi o parte din Lumină, o altă mână de Lumină şi o altă mână suplimentară pentru toată lumea care trece.

Şi nu contează cum reacţionează, Creatorul organizează reacţiile lor. Uneori este bine, uneori este rău şi trebuie să simţi asta. Este obligatoriu pentru a te “formata” un pic şi a te obişnui cu lumea spirituală, adică, Creatorul se găseşte în tine şi în ceilalţi şi eşti legătura între partea Sa interioară şi exterioară şi în final, vei atinge astfel adeziunea cu El.

Imaginează-ţi o stare ca asta: eşti singur, fără grup, fără prieteni, fără nimic. Ai o grămadă de pliante pe care trebuie să le împarţi. Acum eşti în serviciul Majestăţii Sale, Creatorul. Asta-i tot! Simplu. Tu nu exişti. Încearcă! Brusc, vei simţi că ego-ul tău nu face parte din asta şi tu nu eşti aici.

Există un fel de imagine, o marionetă care a fost creată de Creator pentru ca ea să distribuie pliante. Creatorul nu poate lua forma ta. De aceea ai luat forma asta. Cu alte cuvinte eşti, în esenţă, realizarea Creatorului. El se găseşte în interiorul tău, acţionează prin mâna ta, vorbeşte prin gura ta, este Creatorul în rolul unui străin şi se întoarce spre tine.

Astfel, El te învaţă din două părţi: o parte a lumii exterioare, comunitatea şi interiorul tău. Şi începi să simţi totul în tine. Despre aceasta se spune: (Psalmul 139:5) “Tu m-ai înconjurat din spate şi din faţă”. Şi este revelarea Creatorului pentru o persoană, în tot ceea ce i se întâmplă.

Organizează o singură experienţă de acest gen, este foarte interesant! Începi să simţi unde se află El şi unde te afli tu. În fiecare fracţiune de secundă şi chiar cu o mai mare frecvenţă, apare un număr imens de gânduri, emoţii, senzaţii, căutări interioare precum şi analiza lucrurilor.

În acest mod depăşeşti bariera psihologică şi vei vedea cât de mult te deschizi, începi să înţelegi cum Creatorul umple lumea întreagă şi că special El îţi dă aceste senzaţii de disconfort. De ce? Pentru că aşa vei avea nevoie de El şi nu vei abandona misiunea ta care ţi-a fost dată, în scopul de a te atrage la El.

Din Cursul zilnic de Cabala, 25.08.2013, Întrebări şi răspunsuri cu Dr. Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: