Încearcă doar!

565.01Astfel, vedeți că toate aceste forme opuse din întreaga creație dinaintea noastră și anume forma de operator și operat, forma corupțiilor și corectărilor și forma muncii și răsplata ei sunt toate incluse în gândirea Lui singulară. Cu cuvinte simple, este „a încânta ființele Sale create”, tocmai asta, nici mai puțin, nici mai mult.

Întreaga varietate de concepte este de asemenea inclusă în acest gând, atât conceptele din Sfânta noastră Tora, cât și cele ale învățăturilor externe. Toate numeroasele creații și lumi și comportamente variate din fiecare provin din acest gând singular, așa cum voi explica mai jos la locul lor (Baal HaSulam, Studiul Celor Zece Sefirot, partea 1, „Observarea interioară”, capitolul 5). , Punctul 22).

Totul este condus de un gând singular și se întoarce doar într-o singură direcție – pentru a aduce umanitatea și fiecare om la o plăcere absolută. Din partea Creatorului, acesta este scopul creației și El îi conduce pe oameni, deși nouă nu ni se pare deloc așa.

Întrebare: De ce nu o percepem și nu o vedem așa?

Răspuns: Pentru a ne oferi posibilitatea de a lucra și de a ne corecta.

Întrebare: Nu a existat altă modalitate de a face asta?

Răspuns: Nu. Atunci nu am vrea să ieșim din starea noastră.

Întrebare: Am putea măcar să avem un semn în toate astea. Cum poate o persoană obișnuită care trăiește, studiază la o universitate și așa mai departe să creadă asta?

Răspuns: Acest lucru este adevărat, dar nu există altă cale. Câți oameni din întreaga lume, din opt miliarde, pot aspira la scopul creației? Doar câţiva. Doar cei aleși.

Întrebare: Dacă cineva aude dintr-o dată programul nostru sau citește despre el într-o carte, atunci are îndoieli. De unde știe că acesta este cazul? Aţi spus că pentru a primi plăcere trebuie să îndeplinești o condiție: „Iubeşte-ți aproapele ca pe tine însuți”. Dar unde este dovada? Poate că asta nu va funcționa.

Răspuns: Doar încercați. La urma urmei, încerci o mulțime de lucruri în viață pentru a obține un fel de succes. Aici, dacă ajungi la succes, acesta este absolut. Așa că încearcă. Ce trebuie să faci pentru asta? Plătește doar cu atitudinea ta față de celălalt.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 12/18/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: