Influenţa intenţiei asupra ecologiei pământului

Întrebare: Intenţia unei persoane de a provoca rău asupra altuia influenţează nivelele inanimat şi vegetativ ale naturii? Cabala spune că uraganele distrugătoare şi alte dezastre naturale sunt o manifestare a acţiunilor noastre reciproce. Cum ar trebui să înţelegem asta?

Răspuns: Din moment ce toată natura este integrală şi interconectată în mod complet, impactul nostru asupra oricărei părţi influenţează toate celelalte părţi. Cu cât este mai mare nivelul naturii pe care îl influenţăm, ca de exemplu oamenii, cu atât mai mult afectăm toate nivelele inferioare: animalele, vegetaţia şi inanimatul.

În contrast, dacă manifestam o anumită atitudine numai faţă de natura inanimată, are un impact mult mai mic asupra naturii vegetale, unul şi mai mic asupra naturii animate şi unul şi mai mic asupra oamenilor.

Se pare că atitudinea mea rea faţă de o altă persoană penetrează întreaga piramidă. Aceasta este sursa problemelor ecologice, cây şi pentru toate celelalte. Noi înşine provocăm uraganele, dezastrele naturale şi alte probleme.

Înainte noi nu puteam să influenţăm nimic cu intenţiile noastre, însă totul s-a schimbat la începutul secolului trecut. Uite ce am făcut în timpul secolului 20! Cabaliştii spun că asta este așa, deoarece umanitatea a intrat într-o stare complet nouă.

La începutul secolului 20, populaţia lumii a fost de două miliarde de oameni şi asta este cam cât poate să susţină planeta. Astăzi a crescut la opt miliarde. Acest lucru sugerează că în ultimii 100 de ani noi ne-am scos cu adevărat sistemul din echilibru.

Întrebare: Asta înseamnă că două miliarde de oameni nu pot îndura nivelul curent al egoismului şi, prin urmare, trebuie să fie opt miliarde?

Răspuns: Dacă ne-am dezvolta în mod corect, nu am avea nevoie de opt miliarde de oameni.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 3/25/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: