Îngropați topoarele

202.0Până la urmă, relația noastră s-a deteriorat într-o asemenea măsură, încât a mai rămas un singur lucru: să fim de acord că ne respectăm reciproc extrem de mult .(George Bernard Shaw).

Răspunsul meu: Da.  Asta este tot ce a mai rămas!

Întrebare: Cum este posibil să aducem o relație în acest punct și să nu o aruncăm în aer, să nu o zdrobim sau să nu o distrugem, ci să ajungem la respect reciproc și la capacitatea de a comunica?

Răspuns: „Ne respectăm reciproc”; adică știm sigur că nu trebuie să ne înjunghiem și nici să ne apropiem prea mult, ci să ne respectăm la distanță.

Întrebare: Acest lucru se numește ridicarea deasupra urii?

Răspuns: Ne ridicăm deasupra ei; luăm în considerare relația noastră. Și înțelegem că nu putem realiza mult mai mult deocamdată. Dar treptat, desigur, totul poate reveni din nou.

Întrebare: Ce putem face ca să nu lăsăm să se întâmple din nou? Avem o relație proastă, ne urâm. Dar aici spune: „Trebuie să ne așezăm și să începem să ne respectăm unul pe celălalt”.

Răspuns: Despărțiți-vă și începeți treptat să vă apropiați, asta recomandă toată lumea în general. Dar apropiați-vă treptat, astfel încât eu să înțeleg clar limitele și la fel și partenerul meu.

Trebuie să văd că nu încearcă să mă rănească și trebuie să arăt cât de mult încerc şi eu să nu îi rănesc. Și apoi pe măsură ce începem să ne apropiem, vom simți cât de aproape ar trebui să fim. Aceasta depinde de sensibilitatea interioară.

Întrebare: Este o cale necesară către o apropiere suplimentară?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Ce se obţine ca rezultat? Ne conectăm oarecum sau nu?

Răspuns: Ne putem conecta într-un mod care va fi chiar mai bun decât cu cel cu care am avut o relație bună.

Întrebare: Deci, dintr-o asemenea ură putem ajunge la o asemenea apropiere?

Răspuns: Da.

Întrebare: Așa se întâmplă ca de la cea mai mare ură oamenii să ajungă la cea mai mare apropiere?

Răspuns: Așa funcţionează de obicei.

Întrebare: Deci acesta este cel mai important mod: vă despărțiți și începeți încet să vă apropiați?

Răspuns: Da, este foarte recomandabil. Întreaga suprastructură politică antică, programul și politica au fost întotdeauna conduse în acest fel.

Întrebare: De ce astăzi nu auzim prea multe despre asta?

Răspuns: Avem arme. Adică totul a fost înlocuit. Pe vremuri, eu aveam o sabie, iar tu o sabie; Eu aveam o suliță și tu aveai o suliță; cai aici, cai acolo. Dar astăzi, totul este despre numărul de avioane, tancuri, rachete și orice altceva; prin urmare, nu este nimic de negociat.

Întrebare: Cum poate lumea să ajungă la o înțelepciune atât de simplă de zi cu zi? Tocmai aţi vorbit nu despre înțelepciunea superioară, ci despre înțelepciunea noastră pământească. Sau totuşi este nevoie de o înțelepciune mai înaltă să operezi în acest fel?

Răspuns: Lumea nu are idealuri astăzi. Omenirea nu are respect pentru nimeni. Dacă înainte era Papa sau un rege special sau altcineva, astăzi nu există.

Întrebare: De ce nu mai există idealuri?

Răspuns: Pentru că forța înlocuiește toate celelalte considerente.

Întrebare: Deci, pentru mine devine un ideal să fiu puternic?

Răspuns: Da, am o bombă în buzunar și atât.

Întrebare: De ce se întâmplă asta? Vorbim tot timpul despre providența superioară, forța superioară. De ce ar aduce lumea într-o asemenea dezolare?

Răspuns: Ca să înțelegem că nu avem absolut nimic. Ne confruntăm cu nevoia unor idealuri reale cu care să ne judecăm și să ne comparăm. Între timp, nu există nimic din toate acestea.

Întrebare: Ce este de fapt un ideal?

Răspuns: De fapt, aș spune că idealul este iubirea.

În epoca energiei nucleare, când putem distruge totul și să nu lăsăm nimic, iubirea este opusul ei. Ce altceva poti face? Nimic. Dacă am putea să ne batem unii pe alții și apoi să ne împăcăm, asta ar fi o altă poveste. Dar când suntem în pragul unui conflict nuclear, nu poate exista decât opusul acestuia – iubirea.

De aceea cred că, în zilele noastre, există o oportunitate de a ajunge la o asemenea stare, la o asemenea apropiere numită iubire. Pentru că nu există altă cale.

În vremea noastră, pacea este posibilă pentru prima dată după multe milenii! Pentru că am tot felul de arme nucleare și tu la fel. Astfel, nu mai rămâne nimic de făcut decât să le lași deoparte și să încerci să te apropii unul de celălalt pentru a găsi beneficiul.

Întrebare: Aveţi un răspuns simplu: trăiește bazat pe iubire?

Răspuns: Da. Așa cum scria Longfellow, un poet american din secolul al XIX-lea: „Îngropați bâtele de război și armele… Fumați împreună pipa păcii și trăiţi de acum înainte ca frații!” De asta avem nevoie.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 9/29/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: