“Inima lor s-a topit”

749.02Iosua 5: 1: Și s-a întâmplat, când toți împărații amoriților, care erau pe partea Iordanului spre vest, și toți regii canaaniților care erau lângă mare, au auzit că Domnul a secat apele Iordanului de dinaintea copiilor lui Israel până au trecut, că inima lor s-a topit și nici nu mai era duh în ei, din cauza copiilor lui Israel.

Întrebare: Creatorul arată popoarelor (dorințele egoiste) care locuiesc în țara Israelului, că le-a venit sfârșitul?

Răspuns: Da, pentru aceasta israeliții au făcut acțiuni speciale: s-au unit și s-au ridicat deasupra lor înşişi până când și-au suprimat dorințele egoiste.

Prin urmare, aceste dorințe nu i-au mai împiedicat să treacă granița din deșert în țara Israelului, adică să facă ultimii pași de la Malchut la Bina, până la calitatea de dăruire.

Cu alte cuvinte, acele popoare egoiste care locuiesc în țara Israelului, care există în fiecare dintre noi, înțeleg deja că a sosit o forță care nu le va permite să reziste acestei stări. Și apoi va fi o săritură.

Pe de o parte, se spune că nu mai există spirit în ei în fața poporului Israel. Pe de altă parte, războaiele vor începe deoarece israeliții înșiși vor înceta să respecte condițiile de a rămâne în țara lui Israel, fiind în dorințe îndreptate numai către Creator.

Apoi, în consecință, vor exista diferite legi care vor acționa asupra evreilor și, așa cum este scris alegoric, vor fi atacate de alte triburi care trăiesc în țara lui Israel.

Întrebare: Pentru că evreii au abandonat legile?

Răspuns: Desigur. Exact același lucru se întâmplă astăzi. Legile sunt imuabile. Intrând în țara lui Israel, nu ne potrivim cu această țară. Totul depinde de noi.

KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 7/5/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: