Înșelătoria liberului arbitru

424.02Întrebare: Majoritatea fizicienilor sunt de acord că nu avem liberă alegere, liber arbitru. Întregul proces de dezvoltare este predeterminat, dar Cabaliştii spun că această dezvoltare are un scop, iar fizicienii cred că totul se întâmplă întâmplător.

De ce ne facem iluzii sută la sută că facem alegeri?

Răspuns: Așa simțim noi. Omul este un element simțitor al naturii, așa cum, de fapt, sunt toate celelalte elemente. Dar el are capacitatea de a realiza acest lucru și de a-l controla. Prin urmare, în ciuda asigurărilor fizicienilor, filosofilor sau oricui altcuiva, o persoană în mod intrinsec nu este de acord că altcineva îl controlează.

Drept urmare, de-a lungul istoriei au fost purtate tot felul de războaie pentru libertate. O persoană vrea să se simtă liberă, altfel nu se simte ca o ființă umană. Aceasta este baza viziunii noastre nespuse asupra lumii.

Comentariu: Din punctul de vedere al fizicii, tot ceea ce o persoană gândește și face a fost codificat în procesul Big Bang-ului.

Răspunsul meu: Dar asta nu înseamnă că ar trebui să stai nemișcat și să nu faci nimic.

Fizicienii spun că totul este prestabilit. În timp ce  Cabala  spune nu, pe de o parte, totul este predeterminat, adică există o voință completă a naturii pentru orice, dar, pe de altă parte, omului i se oferă capacitatea de a avea controlul asupra sorţii sale.

Din KabTV “Stări Spirituale” 10/26/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: