Întâlniri în podgorii

49.01Întrebare: Astăzi, când vorbim despre societate, despre oameni, interdicția de a se căsători cu membrii altor triburi pentru poporul Israel ne pare străină. Ce se întâmplă dacă doi tineri se îndrăgostesc unul de celălalt?

Răspuns: În opinia mea, în vremea noastră, înțelegem deja că nu există iubire. Iubirea poate fi acolo unde există o corespondență clară cu sistemul naturii. Atunci oamenii nu se caută doar unul pe altul în întuneric, încercând să stabilească cine se poate apropia cumva de cine.

Totul depinde de cât de mult pot îndeplini împreună cea mai înaltă funcție. Când amândoi se conectează la aceasta și se completează reciproc în acest sens, pentru că unul nu poate ajunge la pasul următor fără celălalt, atunci sunt cu adevărat capabili să fie împreună și și-au găsit starea corectă.

Întrebare:: Anterior, oamenii aveau o astfel de ocazie de a se uni și de a se căsători. Dar bătrânii lui Israel au anulat această lege. De ce? Ce s-a întâmplat?

Răspuns: Nu pot spune decât un singur lucru: nimeni nu a anulat vreodată legile Torei. Și faptul că se spune că tinerii fete și băieţi au ieșit în podgorii în afara orașelor și s-au cunoscut acolo, aşa cum se cunosc tinerii moderni, este greu de crezut, deoarece înseamnă condiții complet diferite, un timp diferit, o educație diferită și o atitudine diferită a oamenilor unul față de celălalt.

Puteți lua chiar și unele dintre națiunile africane actuale care trăiesc în conformitate cu legile lor primitive, dacă pot spune așa. De asemenea, nu au o permisivitate atât de generală ca popoarele europene, unde există o „ieșire în podgorii” între junglele de piatră din marile orașe.

Nu asta se spune. Toate acestea sunt numai alegorii. Nu există nimic din toate acestea, mai ales la oamenii în care de la o vârstă fragedă toată lumea a fost crescută doar pentru a menține unirea corectă între ei.

Întrebare: Vorbim aici despre un fel de stări spirituale ridicate?

Răspuns: Desigur. Starea de atingere a luminii Hochma este numită „podgorie”. Acesta este un nivel foarte ridicat. Pentru a atinge o astfel de stare, o persoană trebuie să se pregătească pentru aceasta și să fie supusă unei corectări serioase în lumina Hassadim.

Apoi, după rupere, după Nouă de Av, după ce v-ați descoperit toate proprietățile și calitățile negative, le veți putea depăși astfel încât într-o săptămână, pe 15 Av, să treceți prin ultima corectare și să atingeți starea în care puteți găsi cu adevărat contactul cu acel nivel al dorinței Nukva, calitatea feminină, atunci când conexiunea cu aceasta vă oferă posibilitatea de a dezvălui pe deplin lumina Hochma.

Acesta este un lucru foarte serios. Aici nu ne referim la nici o acțiune trupească, ci la apariția lui Mesia, adică la lumina izbăvitorului, care ridică omenirea deasupra egoismului său către lumea spirituală.

Întrebare: Deci, nu este deloc vorba despre ceea ce este scris?

Răspuns: Chiar crezi că un lucru atât de serios precum înțelepciunea Cabalei vorbește despre cum se întâlnesc băieții și fetele o dată pe an undeva în afara orașului?

Cu toate acestea, multe dintre cele scrise în Cabală au, ca să spunem aşa, o conotație erotică, deoarece este vorba de a combina dorința de a primi și dorința de a dărui. Dorința de a dărui este masculină, dorința de a primi este feminină și prin urmare, este descrisă astfel în „Cântarea cântărilor” și în alte surse primare.

KabTV “Stări. Spirituale Ziua iubirii –Tu B’Av

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: