Înțelegând partea ascunsă a naturii

222Întrebare: Cum putem lucra cu oamenii pentru a-i apropia de o stare integrantă?

Răspuns: Prin conversații cu ei și între ei despre sensul vieții: „De ce avem astfel de întrebări? De ce, pe parcursul numeroaselor mii de evoluții egoiste ale omenirii, am ajuns la o astfel de stare când nu avem nicio idee unde să ne dezvoltăm mai departe?”

Deși noua generație încă se străduiește să obțină bani prin inerție, în principiu, începe deja să-și arate oboseala și refuzul de a se dezvolta în aceeași formă.

Vedem că egoismul nu mai este forța motrice din spatele dezvoltării noastre. Suntem gata să ne îngropăm în apartamentele noastre cu telefoanele noastre și să nu avem nicio legătură cu nimeni. Forța egoistă a dezvoltării noastre ne conduce la ceva complet opus. De unde a venit? De ce? Etc.

În general, există o întreagă tehnică atunci când, cu ajutorul unor astfel de clarificări, oamenii încep să înțeleagă că următorul nivel de dezvoltare este supra-egoist. Scopul este de a ne asigura că, în unitate, începem să înțelegem natura ascunsă — nu neînsuflețită, vegetativă și animată, ci spirituală.

În principiu, în ciuda faptului că suntem atât de dezvoltați, suntem animale pentru că folosim același egoism ca toate nivelurile anterioare – mineral, vegetativ și animat – dar într-o formă mai exagerată. Trebuie să mergem la următorul nivel colectiv, Adam, spre care întreaga omenire se îndreaptă gradual.

„Videoconferința” KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: