Înțelepciunea Cabala și religia

Întrebare: Te îndepărtezi de tradiționalismul iudaic ?

Răspuns: Fără nici un dubiu. Motivul pentru asta este că trebuie să revelăm oamenilor cunoașterea despre lumea în care trăim. Asta este ceea ce înțelepciunea Cabalei revelează. Învața omul să descopere lumea care îi este ascunsă, mult mai precis, să îl descopere pe Creator, deoarece nu există nimic cu excepția acestui “câmp al vieţii”.

Relegia îl învață pe om acțiunile mecanice pe care trebuie să le facă pentru ca, în mod mecanic, dar inconștient, să se conformeze acestui câmp. Religia aspiră să-l ţină pe om doar la nivelul de implementare a instrucțiunilor. Această formă este convenabilă domninatiei religiilor și, de asemenea, subordonează omul pentru că totul este clar : faci aceste lucruri şi primești o recompensă !

Cabală explică că, prin acceptarea implementării mecanice, starea omului este numită “exilul” din spiritualitate, adică exil din a-l simţi pe Creator.

Perioadă executării acțiunilor mecanice a luat sfârșit în perioadă lui Ari, în secolul al 16-lea. Baal Shem Tov, marele urmaș al căii lui Ari, a început să introducă înțelepciunea Cabalei către mase într-o formă practică. Oponenții s-au ridicat împotrivă lui şi aşa a început un război între susținătorii revelarii Cabalei oamenilor și cei care se opuneau acestei mișcări.

În prezent, partea religioasă a societății ține mecanic poruncile (Mitzvot), astfel o mare parte a societății îndepărtându-se din ce în ce mai mult de tradiții. Cred că prin partea specifică a “îndepărtării” devine necesară revelarea Cabalei, inimă iudaismului, adevărata Tora, abilitatea de a-L descoperi pe Creator. Când oamenii nu găsesc răspunsuri pentru rostul lucrurilor, se îndepărtează complet de poporul evreu. Un exemplu sunt evreii americani.

Studierea Înțelepciunii Cabala revelează posibilitatea și oportunitatea descoperirii Creatorului.

Organizația noastră, Bnei Baruch, invită pe oricine este interesat în a intra în viața spirituală și în a simţii eternitatea, pentru că este spus “Ei toți trebuie să Mă cunoască, de la cel mai mic până la cel mai mare dintre ei” (Ieremia 31:33) “şi toate popoarele vor curge într-acolo”. Orice împotrivire către noi va dispărea în viitor și cea a oponenților și cea a părții societății care încă nu percepe că înțelepciunea Cabala aduce libertatea faţă de toate problemele și este o înălţare în senzația de plenitudine. Asta este din cauză că egoismul crește constant și împinge omul direct în a Îl descoperi pe Creator în forma de “ajutor împotrivă sa”.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed