Înțelepciunea Cabalei – baza tuturor științelor

Întrebare: Faimosul om de știință american Feynman a vorbit despre fizica cuantică ca despre o știință pe care nimeni nu o înțelege, deși mulți o folosesc în mod corect. Este o situație similară cu înțelepciunea Cabalei?

Asta înseamnă că, deși elevii de multe ori se plâng că nu înțeleg TES, ei o pot folosi într-un fel?

Răspuns: Nu, nu pot folosi acest studiu dacă nu urca nivelurile spirituale și nu sunt peste înțelegerea normală a corpului fizic.

În timp ce citesc Talmud Eser Sfirot, elevii mei nu înțeleg ceea ce este scris acolo. Acesta este doar un studiu al tehnicilor de dezvoltare a unor noi sensuri în oameni.

Când cineva citește și studiază în același timp dorind să înțeleagă ceea ce este scris, impulsul intern al dorinței de a crește dezvăluie atribute care nu au fost încă descoperite, iar acela începe treptat să înțeleagă și să simtă despre ce este vorba.

În general, este similar cu modul în care oamenii avansează în această lume. Când ne naștem, nu înțelegem nimic. Suntem conduși de curiozitate, ură, și un sens al concurenței. Acesta este modul în care ne vom dezvolta fără a avea nici o idee unde ne îndreptăm.

Un copil repetă în mod automat ceea ce spun adulții fără a înțelege sensul cuvintelor și copie inconștient mișcările pe care adulții le fac. Așa este și cu Cabala.

Întrebare: De fapt, după cum spune profesorul Feynman, fizicienii nu înțeleg rădăcinile legilor fizice, dar le folosesc doar. Pot Cabaliștii să-i învețe pe fizicieni, baza pe care se află fizica?

Răspuns: Cele mai simple lucruri, si în același timp, cele mai complexe, sunt la baza întregii creații.

Eu cred că, în viitor, va fi restabilită legătura între Cabala și toate celelalte științe, metode, și teorii pe care omenirea le utilizează. Cabala, ca știința percepției generale a universului, a creației, poate fi baza pentru toate celelalte științe.

Dar eu nu pot spune când acest lucru se va întâmpla, pentru că nu știu cum să intru în contact cu oamenii de stiință pentru a determina cadrul general între înțelepciunea Cabalei și știință. Ar trebui să încercăm să ne înțelegem unii pe alții.

Din KabTV „Cabala și Stiință” 10/7/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: