Înțelepciunea Cabalei – prefață la sistemul dăruirii reciproce

Întrebare: Am citit „Studiul celor zece Sfirot” cu tine dar nu am înțeles nimic, deși, uneori, atunci când leg definițiile împreună în imagini și în diferite conexiuni, am un fel de schemă. Fac ceea ce trebuie?

Răspuns: Imaginează-ți că ești un extraterestru care a ajuns acum din spațiu și ți s-a spus despre relațiile dintre oameni: acestea sunt conexiuni legate și nu depinde de noi care vor fi părinții noștri, pe cine vom întâlni și cine controlează destinul nostru. Suntem cu toții strânși legați într-un singur sistem, ca nodurile din rețea.

În această rețea ne tratăm unii pe alții egoist și, ca rezultat, conexiunile dintre noi sunt minime și le simțim ca fiind viața noastră (fiind această lume). Treptat, cedăm dorințelor noastre neîmplinite și la ideea că ele pot fi umplute cu calitate, cantitate și înțelegere și, că ele nu ne vor permite să simțim ceva peste viața noastră.

Dar totul depinde de cum suntem conectați și de cât de bune sunt relațiile noastre și de cât de reciproc ne umplem unii pe ceilalți, în ciuda sentimentului inițial de respingere reciprocă. Noi suntem încorporați în această rețea de dăruire și de iubire reciprocă, în care singura noastră alegere liberă, singura noastră acțiune adevărată, este să ne umplem unul pe celălalt, în ciuda faptului că fiecare din noi vrea doar să se umple pe sine, pe socoteala celorlalți.

Toate celelalte acțiuni ale noastre, când ne umplem pe noi înșine, nu sunt socotite acțiuni. Suntem pedepsiți pentru ele și, de aceea, noi vom înțelege cât de lipsite de speranță sunt. Dar noi suntem pedepsiți subtil, în așa fel încât să nu ne priveze de libera noastră alegere, în așa fel ca noi să creștem mai înțelepți și să înțelegem conexiunea dintre noi și să vrem să o umplem prin noi înșine, întâi de nevoie și apoi de voie, din iubire.

Cărțile autentice de Cabala ne spun despre tipurile de conexiune dintre noi și despre felul în care să le umplem pe fiecare în parte, care este participarea noastră în acest sistem, cum să-l folosim astfel ca fiecare din noi să dăruiască mai mult și să-i umple mai mult pe ceilalți. Așa cum există condiții și conexiuni nesfârșite în relațiile dintre noi în această lume, la fel este și în sistemul superior. Asta se percepe în simțurile noastre ca o prezentare a unei societăți, când ești prezentat membrilor ei și ți se prezintă relațiile dintre ei.

Eu sunt o dorință egoistă, un suflet care vrea să se corecteze și care cere pentru asta la un nivel mai înalt, Malhut de Ațilut. Malhut de Ațilut se adresează la Zeir Anpin cu cererea mea și el se adresează la Aba ve Ima (mama și tata) și astfel, întregul sistem este activat și stimulează puterea de corectare de care am nevoie și mi-o aduce mie jos. Apoi, ca rezultat al forței pe care o am, devin drept și pot să dăruiesc activ, ceea ce înseamnă să particip în conexiunea generală a „societății” lumii superioare. Obțin semnificația și toate acțiunile acestui sistem, gândirea lui, planul lui și scopul lui și, treptat, devin ca el, etern și infinit.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed