Intenţia şi acţiunea

Întrebare: Ce se poate face atunci când omul diseminează fără intenţia corectă?

Răspuns: Nu contează! Intenţia va veni data viitoare. Acum fă doar acţiunea, intenţia şi acţiunea vor coincide în viitor.

Câteodată, o persoană diseminează dar, în acelaşi timp, mintea sa este goală; este ocupată doar cu ceea ce face şi este incapabilă de nimic mai mult. Nu este capabilă să se gândească la conexiunea cu Creatorul şi cu grupul, atunci când vorbeşte cu alţi oameni şi le explică anumite lucruri. Un alt exemplu este atunci când cineva lucrează cu cărţi şi nu se poate gândi decât la text; îl corectează şi îi este greu să se gândească şi la intenţie în acelaşi timp.

Dacă omul nu este încă capabil să combine aspiraţia spirituală cu munca, atunci nu o poate face. Va ajunge mai târziu la acest punct. În cele din urmă, orice face, el va îndrepta în mod automat totul către avansarea spirituală.

Întrebare: Ce este cel mai important când vine vorba de diseminare: procesul sau ce rezultă din el?

Răspuns: Este greu de spus ce este mai important. Pentru noi, procesul este mai important. Desigur, şi ceea ce rezultă este important, dar problema este că asta devine vizibil numai după câteva luni, sau chiar câţiva ani. Aşa că trebuie să continuăm să muncim.

Din Lecţia virtuală 2/3/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: