Într-un singur sistem

566.01Întrebare: Dvs, ca un cabalist, luaţi în consideraţie situația materială a oamenilor?

Răspuns: Sigur că da! Trebuie să-i consider cu iubire și empatie ca o mamă față de un copil și numai cu înțelegerea a ceea ce este în beneficiul lui, mai degrabă decât a ceea ce își dorește el însuși.

Pentru aceasta, la o persoană trebuie să aibă loc o anumită maturizare spirituală. Nu mă întorc spre copilul meu și fac ce vrea el. Fac ce este mai bine pentru el, poate chiar împotriva voinței lui.

Întrebare: Dar simțiți oamenii mult mai mult decât mulți dintre studenții dvs.. Deși spuneţi că nu înțelegeţi nivelul despre care vorbesc, daţi astfel de informații care sunt de înțeles pentru oamenii externi.

Răspuns: Pentru că nu pot să nu simt umanitate.

Nu simt sisteme mecanice, pur artificiale create de oameni; de exemplu tot felul de sisteme financiare, bancare sau sfori pe care le trag în afaceri. Nu pot simți această mecanică pentru că nu există nicio analogie cu ea în lumea spirituală.

Dar când vine vorba de întreaga umanitate, natura ei și omul însuși, aspirațiile sale și problemele care trebuie corectate știu bineînțeles, mai bine decât toți ceilalți. Deși s-ar putea ca aceste probleme să nu mă afecteze personal, le simt pentru că mă includ împreună cu toată lumea într-un singur sistem.

KabTV „Am primit un apel. Problemele Cabala” 18.02.11

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: