Întreaga lume este în interiorul nostru

Întrebare: Se referă cumva Înțelepciunea Cabala la un concept al unui observator intern, iar dacă da, există vreo diferență între cineva care simte ceva și locul în care simte acel ceva ?

Răspuns: Atunci când omul începe să studieze înțelepciunea Cabala, simte lumea externă ca o lume în interiorul lui.

Ceea ce pare în afară nu este nimic mai mult decât atributele noastre interne care sunt reflectate din noi în afara noastră. Ne vedem pe noi înșine, atributele noastre interne, parți ale sistemului nostru intern la nivelul mineral, vegetal și animal și om, ca o lume care este în afara noastră.

Acest lucru este evidențiat în înțelepciunea Cabala și, de asemenea, în Cartea Zohar, o carte specială care a fost scrisă acum 2000 de ani și care ne spun secretele naturii. Se spune în Introducere la Cartea Zohar că lumea ni se arată ca fiind externă, ceea ce este o iluzie și că, de fapt, ea este în interiorul nostru.

Asta este foarte dificil de perceput. Teoria relativității, pe care oamenii de știință o descoperă astăzi, descrie integralitatea reciprocă a universului care este unidimensional ; asta a fost deja descris de înțelepciunea Cabala acum mii de ani.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 17.04.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed