Întrebări despre relaţiile omului cu mediul

Întrebare: Mai devreme m-am întâlnit cu oameni care mi-au spus că fac lucruri greşite, îmi trăiesc viaţa in mod greşit şi mi-am ales greşit nevasta. Felul la care mă gândesc la viaţă şi la alte lucruri e greşit.

În grup prietenii mei îmi spun „cum stau lucrurile”, ca şi cum ei l-au „cunoscut” pe Creator, ca şi cum ei ar fi la un nivel mai înalt. Văd oameni vorbind cu mine fără respect pentru cum sunt şi pentru ceea ce pot contribui. Încerc să caut oameni în jurul meu cu respect şi care să asculte ceea ce am de spus şi cărora eu să nu le spun că-şi trăiesc viaţa într-un mod greşit.

Sunt chiar supărat pe chestia asta, şi nu ştiu să supravieţuiesc în această lume rece prea mult. Este numai egoul meu care îşi arată faţa? Dacă e aşa, ce ar trebui să corectez la el? (Am pus întrebarea asta şi Creatorului, dar n-am primit niciun răspuns pe care să-l înţeleg).

Răspuns: Este Creatorul care te protejează de mândrie. Fii de acord cu toţi.

Întrebare: Sunt student al Bnei Baruh şi cred că înţeleg toate conceptele discutate în acest blog. Dar, toate încercările mele de a explica aceste concepte oamenilor apropiaţi mie, dar afară din Cabala, întâmpină diverse trepte de rezistenţă, variind de la „este o utopie” şi terminând cu izbucniri agresive de furie şi cuvinte pe care nu vreau să le reproduc aici.

Ce mă sfătuieşti să fac, în afară de aprofundarea Cabalei înţelegând şi intenţia de a obţine adeziunea cu Creatorul?

Răspuns: Încetează să mai vorbeşti şi studiază singur.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed