Introducere pentru reiniţierea spirituală

Întrebare: Cum conectez tot ce este scris în Zohar cu mine şi cu mediul? Cum să relaţionez cu acest text prin intermediul mediului?

Răspuns: Tot ce am citit în Zohar trebuie să fie revelat în conexiunea dintre noi. Nu este nimic în toată realitatea cu excepţia stării denumite „un suflet.” Acest suflet este umplut cu propietatea de a dărui, Lumina superioară, Lumina dragostei.

Noi suntem într-o situaţie confuză, ceţoasă, neclară, în spatele tuturor ascunderilor (lumilor) şi trebuie să revelăm o unică şi perfectă stare. Toate celelalte stări apar numai în starea inconştientă, când nu suntem conştienţi de spiritualitate. Este ca şi cum aş fi fost ameţit de o lovitură în cap, mi-am pierdut cunoştinţa, iar acum, gradat, mă întorc la simţurile mele prin propiul efort.

Cabaliştii mă învaţă ce efort mă poate ajuta să mă întorc la conştiinţa spirituală. Întreaga înţelepciune Cabala este revelaţia singurei stări existente. Zoharul ne spune despre stările pe calea spirituală, care sunt mai corectate decât cele în care existăm. Îmi  spune despre nivelul la care perfecţiunea va fi revelată. Autorii Zoharului au trecut prin toate cele 125 de nivele, din lumea noastră până în lumea infinitului, şi de la înălţimea acestor niveluri, au scris această compoziţie, în care au revelat unitatea dintre noi.

Noi citim şi lumina străluceşte deasupra noastră, proporţional cu aspiraţia noastră pentru această stare exaltată. Aşa ne corectăm noi, apropiindune de lumină. De aceea, în timp ce citim cartea Zohar, trebuie să tânjim numai după cea mai înaltă stare a noastră şi să o preţuim

Astfel, dacă aspirăm împreună să revelem starea spirituală de care ne vorbeşte Zoharul, deşi nu o înţelegem, deoarece nu avem nici o conexiune cu spiritualitatea, dar deoarece dorim să o revelăm, trezim lumina înconjurătoare ce ne conectează şi ne mişcă mai aproape de revelaţie.

Din partea a doua a  Lecţiei zilnice de Cabala 5/16/2011, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: