Întunericul este cel mai profund înaintea zorilor

La știri (thejournal): „Criminalul lui John Lennon [Mark Chapman] îi cere scuze lui Yoko Ono pentru „actul său josnic” …

„În timpul audierii [cauțiunii], Chapman a spus că l-a ucis pe Lennon, 40, pentru „glorie” și a recunoscut că merită pedeapsa cu moartea.

„Vreau doar să reiterez că îmi pare rău pentru crima mea”, a spus el. „Nu am nicio scuză. Asta a fost pentru propria glorie.” …

„El a spus: „L-am asasinat, pentru a folosi cuvântul tău de mai devreme, deoarece el a fost foarte, foarte, foarte faimos și acesta este singurul motiv pentru care eu căutam foarte, foarte, foarte, foarte mult propria glorie, foarte egoist.”

Întrebare: Cum este posibil ca dorința lui să fie, așa cum scrie el, „foarte-foarte-foarte-foarte” faimos este deasupra oricărui alt lucru, deasupra vieții și morții?

Răspuns: Acesta este cel mai ușor mod de a deveni faimos. Se datorează faptului că el a muncit pe recompensa altcuiva. Lennon s-a ridicat atât de mult deoarece a devenit faimos și respectat pentru toată lumea. În timp ce acest tip, într-un singur moment, a apăsat pe trăgaci și l-a omorât și instant a dobândit aceeași cantitate de faimă.

Întrebare: Cum rămâne cu viața lui personală? Nu este nicio viață după. A  primit o sentință pe viață.

Răspuns: Dacă ar fi continuat să fie cine a fost nimic nu ar fi ieșit din el. Însă acum el este faimos peste tot.

Comentariu: Ce ego există în interiorul nostru! Este o eternitate în el!

Răspunsul meu: Cu siguranță.

Întrebare: Deci se reduce la faimă mai presus de orice altceva?

Răspuns: El a urcat la nivelul lui Lennon.

Întrebare: Adică fără să depună niciun efort, fără să aibă vreun talent sau orice altceva, el s-a ridicat la nivelul lui? Asta este o dorință umană naturală sau asta este tot o dorință specială?

Răspuns: Nu. Acesta este un individ specific care pur și simplu nu poate, nu înțelege, nu poate găsi orice altă cale de a face ceva cu el însuși, să se ridice pe el însuși deasupra altora decât mergând după asta într-un mod așa de special.

Îl înțeleg. Ce altceva poate să facă dacă este o voce care vorbește în interiorul lui că el pur și simplu trebuie să fie cel puțin al fel de faimos ca Lenon.

Întrebare: Și dacă această persoană ar fi avut o licărire de gândire despre sensul vieții, nu ar fi comis acest act?

Răspuns: Desigur că nu. De ce să-ți sacrifici viața? Să execute 40 de ani? Care este sensul în asta?

Întrebare: Deci, în realitate, tot ceea ce lipsește umanității este o mică rază de lumină în acest regat întunecat, este așa?

Răspuns: Da. Eu cred că puțin câte puțin noi vom depăși această stupiditate.

Întrebare: De ce nu ar vărsa Creatorul această lumină doar un pic?

Răspuns: Este interzis. Nu poate să facă așa. Creatorul nu are dreptul să o facă! Altfel El ar încălca această lege fundamentală a naturii că egosimul este complet opus de El!

Întrebare: Ce ne oferă această lege?

Răspuns: Că omul poate să devină egal cu Creatorul la finalul corecției lui. Altfel el nu ar deveni.

Întrebare: El L-ar suprima în acest fel? O persoană va alerga după această rază de lumină și tot timpul ar urmări-o?

Răspuns: Da. De fapt, poate el ar putea să dobândească ceva la mijloc. Dar o persoană trebuie să devină egală cu Creatorul, liberă în manifastarile ei și să aleagă prin libera alegere exact similaritatea cu Creatorul și să dobândească similaritatea cu Creatorul în ciuda tuturor problemelor, în special în ciuda tuturor problemelor, devenind independent, adică să creeze altă imagine a Creatorului din toate legile și calitățile universului.

Dacă Creatorul face asta – nu este niciun rost în asta! El nu are niciun drept să interfereze, să schimbe o fărâmă din aceste condiții.

Întrebare: Deci întunericul complet vine în puțină vreme?

Răspuns: Da, desigur! Cel mai profund întuneric se va așeza înainte de finalul corecției.

Întrebare: Înainte de urcare?

Răspuns: Da. Nu am văzut asta încă.

Întrebare: Deci acesta nu este încă finalul?

Răspuns: Nu. Va fi revoltă generală. Așa cum este scris, va fi ridicarea tuturor națiunilor împotriva Israelului și așa mai departe. Numai lucruri teribile.

Comentariu: Tu spui „teribile” și „revoltă” și totuși tot ai un fel de bucurie interioară.

Răspunsul meu: Simt bucurie deoarece aceasta este o etapă necesară prin care trebuie să trecem și putem să trecem prin ea mai degrabă bine, prin plasarea luminii împotriva întunericului. Și apoi va fi cu adevărat un mare imbold înainte.

Întrebare: Deci ce va trebui să facă umanitatea dacă acum începe să simtă haos și întuneric complet?

Răspuns: Mai întâi trebuie să ne ridicăm la acel nivel. Haosul și întunericul complet nu vor fi revelate decât dacă avem abilitatea de a aduce lumina pentru a compensa acest întuneric.

Întrebare: Adică Creatorul trimite doar ce putem depăși? Vom putea să depășim asta și să ne punem înapoi pe picioarele noastre?

Răspuns: Desigur. Dar între timp tu vezi cum se târăște în continuare. Cu cât vom spune mai mult lumii despre ce se întâmplă și ce să facă, cu atât mai mult vor apărea problemele și cu atât mai repede le vom rezolva.

Întrebare: Atunci de ce tot spui lumii să-și vină la fire? Nu trebuie să-și revină la fire, să coboare în întuneric complet.

Răspuns: Așa va fi adusă acolo. Cu cât știm mai mult, cu atât mai repede vom ajunge acolo. Însă trebuie să trecem prin asta!

De pe KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 10/1/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: