Învățați să interacționați în mod corect

632.3Întrebare: Există ceea ce se numește numărul Dunbar, care reprezintă numărul de conexiuni sociale pe care o persoană le poate păstra în minte.

Un antropolog englez, Robin Dunbar, a stabilit că, în orice situație dată, 150 este numărul de persoane care formează un grup activ de contacte cu care o persoană poate interacționa la un moment dat.

Neurofiziologii spun că, dacă ne lipsesc conexiunile sociale, începem să le creăm în mod artificial.

De ce are nevoie o persoană de o astfel de rețea socială în capul său?

Răspuns: Cert este faptul că suntem creați ca ființe sociale și trebuie să interacționăm unii cu alții și să creăm un anumit câmp de comunicare între noi și chiar deasupra noastră. Asta este ceea ce ne face umani; altfel suntem animale. La urma urmei, nu există un nivel „uman” în natură. Există doar trei niveluri: mineral, vegetal și animal, iar uman este ceva mai presus de natură.

Adică, vrem să ne ridicăm la acest nivel și avem anumite începuturi. Dar, pentru a crea acest nivel, este mai întâi necesar să învățăm cum să comunicăm și să interacționăm în mod corect. Noi nu avem încă acest lucru în societatea noastră. Aceasta abia încearcă să se ridice de la gradul animal la nivelul de „om”. Prin urmare, astfel de începuturi sunt apreciate.

Din „Kabbalah Express” de la KabTV 12/6/21

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: