Istoria omenirii – o privire în interior, partea 1

Întrebare: Pretinzi că soluția pentru toate problemele consta în unitatea noastră. Sunt istoric și am studiat istoria distrugerii primului și a celui de-al doilea Templu. Primul templu a fost construit de regele Solomon și nu sunt sigur că a existat vreo unitate în poporul Israel la acel moment.

De asemenea, nu arata ca oamenii stiau ce e unitatea în timpul construcției celui de al doilea Templu și, după aceea, în timpul lui Irod. Oricum, dacă prin „Templu” ne referim la conexiunea internă și nu la un concept material, atunci ne vom plânge de distrugerea Templului de nouă Av?

Răspuns: Există o diferență între modul în care istoricii și cabaliștii studiaza istoria. Istoricii studiază evenimentele în forma în care sunt văzute de noi bazate pe fapte vizibile. Cauza pentru toate evenimentele, de asemenea, derivă din analiza a ceea ce au văzut. Prin urmare, ei au ajuns la concluzia că au existat certuri și dusmanii între poporul lui Israel și acele clanuri care se luptau unii cu alții.

Omenirea lucrează cu mijloacele care sunt disponibile pentru ea și încearcă să înțeleagă procesele pe care le suferă cu ajutorul lor. Prin urmare, istoricii atribuie ceea ce sa întâmplat diferitelor motive: evenimente economice, personale și aleatoare.

Dar studiul înțelepciunii Cabala începe dintr-o cu totul altă rădăcină. In Cabala cauza principala a tot ceea ce este în lumea noastră este forța naturii, care are un program. În cadrul acestui program, forța naturii, care poate fi numită forța superioară sau Creator, se desfășoară realitatea noastră.

Cabalistii studiaza acțiunile acestei forțe superioare, încerca să o înțeleagă și să defineasca evenimentul care se petrece sub acțiunea sa, în loc sa studieze evenimente în raport cu percepția subiectivă a unei persoane, care depinde de dezvoltarea lui și abilitatea lui de a înțelege evenimentele și cauzele lor, cum fac istoricii.

O persoană vede un spectacol in desfășurare în lumea noastră: Irod, Faraon, Moise, Solomon și Nabucodonosor. Dar, toate acestea sunt doar marionete pe o scenă. Putem să vedem mâna naturii care acționează în interiorul păpușii și deplasează aceste păpuși pe scenă?

Aceasta este ceea cu ce se ocupă înțelepciunea Cabalei. Aceasta explică faptul că creația are un început și un scop final. Forța superioară a naturii conduce toate creaturile de la începutul creației până la sfârșitul ei, astfel încât în cele din urmă acestea vor atinge același nivel de dezvoltare și aceleași abilități ca și forța naturii însăși.

Dorința noastră de a ne bucura, care este opusă forței naturii, dorinței de a dărui, trebuie să se dezvolte și să ajungă la forma sa cea mai critica, opusă Creatorului și sa stea împotriva Lui. Apoi, ar trebui să apară o creatură specială, care va avea o dorință de a se bucura si o dorința de a dărui, interioara, simultan. Acesta va fi numit Adam, om, pentru că acesta va fi în măsură să devină ca (Edome) Creatorul.

Omului ii sunt date condițiile în care poate crește. El trebuie să includă în sine însuși calități care sunt 100% opuse Creatorului si calitati care sunt 100% similare cu Creatorul în același timp. În acest fel, o persoană poate deveni o ființă perfectă, independentă din cauza opoziției sale față de Creator și echivalentei cu El, în același timp. Aceasta este dezvoltarea pe care Creatorul a planificat-o pentru creație.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 8/12/16, Scrierile lui Rabash

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: