Iubirea este paradisul

Întrebare: Mulți dintre prietenii mei se sim nefericiți deoarece nu-și găsesc un partener potrivit. Ce ar trebui făcut pentru a găsi iubirea adevărată?

Răspuns: Mai întâi de toate, trebuie să va opriți în a aștepta anumite calități extraordinare de la ceilalți și să căutaţi o persoană care înțelege cum trebuie construită o relație de iubie.

Iubirea se bazează doar pe concesii și pe faptul că fiecare cedează în relație cu partenerul sau și se bucură de oportunitatea de face acest lucru.

Nu cer de la partenerul meu îngrijire sau atenție specială; din contră, toată plăcerea mea stă în faptul că mă anulez de dragul lui.

Întrebare: Ce plăcere găseşti când cedezi în față cuiva?

Răspuns: Aceasta se numește iubire. Când dai ceva copilului tău, nu primești mare plăcere? Același lucru se poate întâmplă în raport cu partenerul tău. Simți cum un copil este mai aproape de tine într-un mod natural, la nivel animal, deoarece îl simți ca o parte din tine.

Soția ta este şi ea oarecum a ta, dar cu toate acestea ea există separat, este lângă tine dar are păreri independente. Dar prin corecția iubirii, această distanță este ștearsă, aceasta fiind diferența dintre dorința mea și dorința ei.

În prezent, simt doar dorința mea și aproape deloc dorințele partenerului meu. Dorința mea este mult mai importantă pentru mine decât dorința ei. Dar, așa cum este spus, “Fă dorinţa ta ca a Lui, și așa El va face dorința Lui ca a ta”. Aceasta este condiția iubirii.

Dorințele noastre trebuie să se unească într-una singură. Aceasta se numește adeziune. “Sot și soție și Shechina între ei”, ca și cum am fi un singur corp. Este foarte simplu, ne lipsește doar educația potrivită.

Pentru a putea iubi, o persoană trebuie ridicată, educata și pregătită prin cursuri speciale. Există o lipsă de astfel educație în întreagă omenire. Până când nu vom învața să atingem astfel de relații, vom rămâne nefericiți.

Întrebare: Toată lumea caută iubirea, dar cum convingem lumea să participe la astfel de cursuri? Mă îndoiesc că o să le placă această condiție a sacrificiului de sine.

Răspuns: Acest lucru se datorează faptului că ne înșelăm singuri. Credem că avem de câștigat când insistăm să luăm poziție. Dar cine beneficiază de acesta înșelăciune? Vrem să iubim și să ne împlinim doar pe noi folosindu-ne de cei iubiți și de familia noastră. În final, asta nu ne aduce nici plăcere și nici iubire.

Trebuie să învățam o persoană cum se împlinească în forma corectă, care este perfectă și eternă. Iar această împlinire este posibilă iubind pe ceilalți, deoarece doar așa se poate dărui celorlați, să-i împlinim la nesfârșit, dobândind în mod continuu plăcere din asta.

Este un cerc continuu care se întoarce tot timpul la mine, și în maniera asta ajung la un sentiment de iubire absolută, eternă, ba chiar mai mult – viață eternă.

Atunci nu mă voi mai consuma pe mine şi mediul meu, din contra, aduc la viață pe toată lumea din jurul meu cu iubirea mea. Astfel, ating sentimentul de ascensiune fără sfârşit la o dimensiune superioară, la grădina Edenului, la viața eternă. Iubirea este paradisul.

Aşadar, nu trebuie să căutăm undeva anume iubire, trebuie doar să o construim.

Din emisiunea de pe Kab TV “O viaţă nouă” din 30.07.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed