Joaca pe toate nivelurile naturii

Întrebare: Acest joc este un principiu bazat din punct de vedere social atât în lumea noastră cât și în munca spirituală a unei persoane? Trebuie să înțeleg ce este scopul spre care mă îndrept, să iau anumite principii și să le folosesc în acest joc?

Răspuns: Da, altfel este imposibil fără joacă.

Chiar și plantele au principiul jocului, doar că noi nu îl observăm. În lumea animalică vedem clar cum animalele mici se joacă între ele, altfel ele nu se dezvoltă. Părinții lor înțeleg asta, le dau oportunitatea de a se juca și tratează acest joc cu mare răbdare.

În ceea ce ne privește, noi în mod natural știm că o persoană poate fi dezvoltată prin joacă. Nu este nicio alta cale! Prin urmare, noi folosim toate elementele jocului. Vedeți cât de multe jucării diferite inventăm astfel încât copiii nostri să se poată dezvolta.

La fel este și pentru Cabala. Cabala deschide o lume complet nouă pentru noi în care o persoană trebuie să se dezvolte spiritual de la zero, indiferent cine este persoana în lumea noastră. Aceasta ar putea să fie o persoană în vârstă de treizeci sau patruzeci de ani, tânără, un on de știință, inteligent, dar absolut nedezvoltat în spiritualitate. Prin urmare, noi inventăm tot felul de acțiuni care pot dezvolta această persoană. Întâi de toate, acestea sunt acțiuni care au loc într-un grup.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 3/25/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: