L-am descoperit pe Faraon; urmează Creatorul

Întrebare: De ce la ultima Conventie, Creatorul nu a mers cu Moise prin Machsom (bariera care ne separă de spiritualitate) şi să îl lase pe Faraon aşezat pe scaune?

Răspuns: Unde a fost Moise al nostru atunci când a trebuit să ne rugăm pentru a ieşi din Egipt? Unde a fost strigătul nostru către Creator? Nu a fost nimeni decât Faraonul.

Nu am cerut Creatorului să spargă zidul dintre noi. Toată lumea aştepta: Când oare o  să se reveleze El? Vreau să fiu împlinit, umplut! Suntem încă conduşi de Faraon. Mai mult, trebuie să vedem ce a fost în calea noastră, ce blochează unitatea noastră.

Nu a fost un accident faptul că am aruncat imediat în audienţă  cuvintele despre necesitatea de a gândi la conexiunea reciprocă, scufundarea în ea şi găsirea legăturilor frânte, pentru a le lega împreună. Fără dans, fără vorbe, toată lumea să se uite în interiorul său şi să se gândească numai la cum să se unească cu ceilalţi.

Şi care a fost rezultatul? Am rămas încremeniţi. A reieşit că sunt incapabil să o fac. Şi asta este bine, pentru că trebuia să văd ceva important: sunt total deconectat de ceilalţi; nu există nicio legătură. Toate legăturile sunt tăiate. Nu este nici măcar un mic impuls. Aş face orice altceva decât să mă unesc cu ceilalţi, să le absorb gândurile şi dorinţele lor astfel încât, Doamne fereşte, să devină ca ale mele.

Asta este puterea Faraonului. Dar unde este strigătul? Da, suntem izolaţi unul de celălalt. Dar unde este cererea noastră de a ne unii? De ce nu vii Tu să ne uneşti?

Nu avem nevoia pentru o asemenea cerere. Încă gândim că ne putem unii noi înşine: Vom face un efort şi vom reuşi. Dar cum este posibil să obţinem asta prin calităţile noastre egoiste?

Nevoia de Creator trebuie să se nască din munca reciprocă, atunci când grupul va obliga pe toată lumea să folosească această metodă şi îi va convinge că Creatorul va corecta situaţia. Avem nevoie de munca Creatorului, nu a Bnei Baruch. Noi trebuie să furnizăm doar cererea. Atunci când vom obţine această cerere colectivă, mondială, pentru ca El să ne corecteze, vom urca într-adevăr la următorul nivel.

Din lecţia zilnică de Cabala 11/19/10, “Întrebări şi răspunsuri”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed