La Punctul De Franare

Intrebare: Miscarea de protest din Israel se extinde. Care ar fi cursul corect in desfasurarea sa?

Raspuns: La acest nivel, este nevoie desigur sa se aiba grija de cetateanul mediu.

Insa in general, problema este ca intreaga lume si-a pus mari sperante in clasa de mijloc. Sunt simpli muncitori care se multumesc cu simple placeri in viata, si opus lor, exista un nivel mai inalt, care include o foarte mare parte a populatiei. Include tinerii care nu si-au ales inca un drum in viata. In mare, vorbim despre oameni care doresc sa traiasca, sa experimenteze lumea, si sa traiasca o viata normala la standarde moderne.

Insa, din cauza crizei, care dureaza deja de douazeci de ani de acum, lumea incepe sa isi piarda impulsul de a de misca treptat. Japonia, care a facut odata un mare salt, si-a redus veniturile cu ceva timp in urma. Si toti ceilalti incetinesc de asemenea si chiar dau inapoi. Acestea sunt procese sistematice care coespund programului creatiei, si nu puteti face nimic .

Ca rezultat, clasa de mijloc isi pierde speranta pentu o viata mai buna si coboara la nivelul de muncitor simplu. Acest lucru a fost cauzat, in parte, de tehnologii, si in general, de noua orientare a dezvoltarii. Insa motivul principal este ca ca noi ne gasim intr-o lume globala si acum societatile incep sa fie patrunse de interconexiunea integrala. Astazi o familie abia poate creste un copil. Toate ariile vietii noastre sunt inundate de criza care cere noi investitii pentru a evita colapsul.

Astfel, clasa de mijloc, inclusiv studentii, nu au o speranta de viitor. Si este vorba despre o masa mare de oameni. De exemplu, in Spania rata somajului a crescut la 50% in randul tinerilor. La intoarcerea acasa, absolventii universitatilor europene constata ca nu au ce face. Ei nu pot munci sau crea o familie. Este momentul, insa nu exista sperante. Mai mult, ei nu vad sa aiba loc o imbunatatire, nici in urmatorii ani. Ei nu au nici macar sansa sa faca economii deoarece in locul dezvoltarii economice, ne indreptam spre declin. 

Deci ce ar trebui sa facem? Rxista o singura cale prin care sa ajungem la succes in perioada urmatoare: directionand lumea spre relatii integrale. Este singurul lucru care ne va aduce succes in activitatile noastre pamantesti. In fond, ne aflam intr-un sistem integral, si prin urmare este necesar sa acordam tuturor o educatie corespunzatoare. Oamenilor ar trebui sa li se spuna: “Iata bugetul tarii. Iata ce putem face. Treptat vom corecta situatia, incepand cu necesitatile de baza, cu conditia ca voi sa incepeti sa studiati.”

Oamenii trebuie sa fie invatati despre lumea integrala intr-o forma care sa le fie accesibila si clara, folosind exemple si ilustratii evidente. Aceasta invatare trebuie sa aiba loc la radio, televiziune, si Internet, prin intermediul literaturii, teatrului, muzicii, si filmului, astfel incat oricine va putea intelege in ce fel de lume a intrat umanitatea. Este necesar sa folosm cultura si arta pentru ca oamenii sa fie imbibati cu asta si vor simti unde se afla.

Apoi, nu conteaza ce facem in societate si in lume, succesul va veni in intampinarea noastra. Asta deoarece actiunile noastre vor fi indreptate spre corectie. Pe de o parte, vom linisti oamenii, ofrindu-le cele necesare, si pe de alta parte, ii vom educa, si cateva luni mai tarziu vor deveni diferiti. Vor deveni constienti de ceea ce se intampla si vor incepe sa simta globalitatea lumii, care nu ne da alta posibilitatea decat o schimbare in relatiile dintre noi.

Cand mase de oameni invata asta, rezultatul va corespunde noilor conditii deoarece fiecare persoana este conectata mental cu ceilalti si fiecare il influienteaza pe celalalt fara a spune un cuvant. In plus, mesajul este auzit peste tot. El patrunde mass media si cucereste Internetul, “ Totul este global si voi trebuie sa deveniti de asemenea globali. Altfel nu veti avea nici o sansa sa reusiti in ceva.”

Astfel, daca vorbim despre calea cea dreapta pentru ca sa inceapa izbucnirile sociale, atunci la urmatorul nivel fiecare va veni acasa de la demonstratii, va primi mijloace aditionale de la guvern, fara de care ei nu pot face asta acum, si incep sa studieze. Asta nu le poate face rau, deci sa vedem daca stiinta Cabalei este corecta. Sa vedem daca ne vom schimba in realitate ca rezultat si in temeiul acesteia, asa va face intreaga lume.

In fond, societatea si lumea sunt produsul atitudinii noastre unii fata de altii. Este sficient sa lucram asupra noastra, si totul in jurul nostru sa va transforma de asemenea, devenind mult mai eficient si infloritor. Deci hai sa incercam, in special pentru ca vedem ca umanitatea nu are alta solutie.

Problema se afla in noi: Cat de repede vom fi capabili sa explicam popoarelor si lumii ca asta este salvarea? Intr-un fel au altul, toate tarile se afla la risc si situatia se va inrautati. Nimeni in afara de noi nu va putea oferi lumii explicatia pentru motivul crizei si calea de a iesi din aceasta. Nimeni nu va revela actuala oportunitate de a schimba situatia si a arata ca spargerea curenta este parte a programului dezvoltarii umane inculcat in fiinta umana. Cabalistii au anticipat acest moment cu mult timp in urma si au descris calendarul realizarii sale. Deci sa ii ascultam.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 7/29/11, “ O Porunca”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: