Lansarea Mecanismului Iubirii

În știri (Știri și evenimente ale Universității din Oxford): „Antropologii de la Universitatea din Oxford au descoperit ceea ce cred că sunt șapte reguli morale universale.

„Regulile: ajutați-vă familia, ajutați-vă grupul, întoarceți favoruri, fiți curajoși, transferați superiorilor, împărțiți resursele în mod echitabil și respectați proprietățile altora, au fost găsite într-un sondaj realizat pe 60 de culturi din întreaga lume. …

„Dr. Oliver Scott Curry, autor principal și cercetător principal la Institutul de antropologie cognitivă și evolutivă, a spus:„ Dezbaterea dintre universaliștii morali și relativiștii morali s-a dezlănțuit de secole, dar acum avem câteva răspunsuri. Oamenii de pretutindeni se confruntă cu un set similar de probleme sociale și folosesc un set similar de reguli morale pentru a le rezolva. După cum s-a prezis, aceste șapte reguli morale par a fi universale între culturi. Toată lumea împărtășește un cod moral comun. Toți sunt de acord că cooperarea, promovarea binelui comun, este ceea ce trebuie făcut ”.

Întrebare: Ce spune Cabala despre codul moral?

Răspuns: Cabala spune că toate punctele de mai sus sunt reguli ale interacțiunii egoiste umane. Desigur, trebuie respectate, dar nu au nimic de-a face cu legile superioare.

La nivel animat, acestea sunt respectate automat. Și o persoană, deoarece este egoistă și capabilă să îi facă rău mult mai mult decât oricărui animal, are nevoie de aceste principii. Ar fi frumos dacă ar fi respectate.

Cu toate acestea, nu este nici sarcina Cabalei, nici domeniul său. Cabala solicită respectarea altor principii: principiile dragostei, atunci când nu trebuie să ni se spună să acționăm într-un fel și nu în altul.

Pentru o persoană care simte în sine dragoste pentru aproapele său, toate aceste coduri sunt naturale și nu se poate acționa diferit. Nu puteți scrie o carte de legi despre cum să faceți față unui copil pentru o mamă. Nu are nevoie de ea; simte, înțelege și face totul pur în beneficiul copilului ei.

Întrebare: Credeți că este posibil să convocați o astfel de forță a naturii care ar declanșa mecanismul iubirii într-o persoană, ca o mamă la un copil?

Răspuns: Da. Asta trebuie să facem. Și atunci nu este nevoie de coduri morale. Nu ar trebui să ne referim în mod constant la o carte de legi pentru a vedea dacă face ceva corect sau rău, ceva pentru care ar putea fi condamnat sau pedepsit.

Întrebare: Considerăm că criteriul educației morale este acțiunile oamenilor și motivațiile acestora. Credeți că există și alte criterii morale?

Răspuns: Aș spune că adevăratul criteriu pentru moralitate este existența forței superioare și principiul său cel mai înalt de dragoste pentru toată lumea.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 09/10/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: