Legea bumerang-ului

963.6Întrebare: Ne tratăm în mod egoist reciproc fără să ne dăm seama?

Răspuns: Nu înțelegem că ne batem singuri prin asta, și asta în mod teribil și suferim mai multe daune decât plăcerea momentană pe care ne-o oferim.

Întrebare: De ce? Care este motivul?

Răspuns: Egoismul ne închide ochii. Prin urmare, credem că umilind și suprimând pe alții, ne ridicăm și suntem mai bine. Dar nu este așa.

Dintr-o dată, ni se dezvăluie un sistem general, o dependență comună a unuia față de celălalt. Dacă îi suprim, îi umilesc sau îi înșel pe alții, îmi provoc mie pagube mult mai mari. Acest lucru se întoarce la mine printr-o pierdere mult mai mare decât ceea ce am câștigat și m-am bucurat atunci când am făcut ceva rău altcuiva.

Sistemul de conexiuni dintre noi este aranjat astfel încât acest lucru să revină la mine. Nu imediat, nu explicit pentru mine. Cu toate acestea, dacă văd întregul sistem, mă voi comporta corect. Atunci nu voi avea nicio întrebare despre cum să închei un acord prenupțial. Nu voi face nimic rău nici măcar cuiva care este departe, cu atât mai puțin cuiva cu care urmează să trăiesc.

Voi vedea clar motivul pentru care ne-am întâlnit și nu întâmplător, cum trebuie să comunicăm între noi și la ce nivel de acord trebuie să ajungem.

Întrebare: Nu vor exista gânduri despre folosirea reciprocă, neîncrederea reciprocă?

Răspuns: Cum pot face acest lucru dacă simt că îmi va reveni imediat și mă va afecta? Unde mă pot ascunde? Voi începe să-l văd pe celălalt ca pe o parte din mine chiar mai importantă decât mine. La urma urmei, trecând prin el, acest semnal se va întoarce la mine amplificat.

Prin urmare, chiar sistemul de securitate care există în mine tot timpul nu îmi va permite să gândesc sau să fac ceva rău.

Întrebare: Astăzi, acest sistem de securitate funcționează într-o singură direcție. Cum mă pot izola de celălalt. Când începe să lucreze spre exterior se va schimba vectorul și se va schimba atitudinea?

Răspuns: Da. Dar numai dacă vom vedea că suntem interconectați.

KabTV „Close-up” din 19.08.2009

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: