Legea de bază a lumii spirituale

Întrebare: Care este mecanismul necesar descoperirii legii echivalenţei de formă (similarităţii proprietăţilor) în natură?

Răspuns: Legea echivalenţei de formă operează la toate nivelurile, dar noi nu recunoaştem faptul că operează peste tot. Dacă tu şi cu mine avem aceleaşi caracteristici, suntem apropiaţi unul faţă de altul, ne înţelegem. Putem descrie asta şi cu corpurile fizice şi, de asemenea, şi cu elementele chimice.

Totuşi, legea echivalenţei de formă nu descrie natura în lumea noastră, deoarece, ca o regulă generală, asemenea obiecte (plus plus) se resping, dar descrie natura în spaţiul spiritual, care are loc datorită nivelului de similaritate ale caracteristicilor interne și nu fizice.

În spiritualitate există doar apropierea sau îndepărtarea obiectelor, conform cu nivelul similarităţii sau diferenţelor caracteristicilor. Asta este legea de bază de comportament în spaţiul spiritual.

Datorită puterii acestei legi, în lumea noastră nu putem discerne caracteristici care nu se găsesc în noi. Omul poate vedea doar ce este în el. De exemplu, o persoană crudă nu va vedea bunătatea şi mila în alţii, pentru că ar trebui să existe o similaritate de caracteristici.

Acesta este motivul pentru care nu îl percepem pe Creator ca bunul care face bine. Creatorul este revelat numai ca ceva bun şi cald, ceea ce este absent în noi.

Întrebare: Asta ar trebui acceptată ca o axiomă sau trebuie să credem în această lege?

Răspuns: Pe moment, ar trebui să o accepţi ca o axiomă, pentru a fi folosită astfel ca bază pentru ceea ce facem.

Prin metoda Cabalistă, treptat, noi creăm un nou simţ. Acest simţ va fi, cumva, similar caracteristicilor Creatorului, iar apoi vom începe să Îl descoperim în noi, în măsura similarităţii sau echivalenţei cu El, până când Îl revelăm complet.

Întrebare: Acesta este motivul pentru care le este atât de dificil oamenilor să înţeleagă un Cabalist?

Răspuns: De fapt, este imposibil să înţelegi un Cabalist. Chiar şi un Cabalist nu poate să înţeleagă un alt Cabalist care este pe un nivel superior, pentru că este întotdeauna limitat de setul de caracteristici spirituale care sunt deja creat în el.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 25.12.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: