Lepră (Tzara’ath)

Tora, Numeri 12:09 – 12:15 – Şi s-a aprins mânia Domnului asupra lor şi, depărtându-Se Domnul, S-a depărtat şi norul de la cort şi iată Mariam s-a făcut albă de lepră, ca zăpada. Şi când s-a uitat Aaron la Mariam, iată era leproasă.

Atunci a zis Aaron către Moise: „Rogu-mă, domnul meu, să nu ne socoteşti greşeala că ne-am purtat rău şi am păcătuit! Nu îngădui dar să fie Mariam ca cel născut mort, al cărui trup, la ieşirea din pântecele mamei sale, este pe jumătate putred”.

Atunci a strigat Moise către Domnul şi a zis: „Dumnezeule, vindec-o!”

Domnul însă a zis către Moise: „Dacă tatăl ei ar fi scuipat-o în obraz, oare n-ar fi trebuit să se ruşineze şapte zile? Aşa dar să fie închisă şapte zile afară din tabără, după aceea să intre. Şi a şezut Mariam închisă afară din tabără şapte zile şi poporul n-a plecat la drum până s-a curăţit Mariam.

Aceasta este o corectare foarte serioasă. Mai întâi apare revelaţia egoismului, apoi corectarea lui, care este perioada de suferinţă, apoi avansarea înainte.

Suferinţa nu este pedeapsă. În Tora, pedeasa este corectare.

Remarcă: Dar lepra este o corectare teribilă.

Comentariul meu: Natural. Leziunile apar pe pielea cuiva pentru că pielea simbolizează starea externă cea mai egoistă. Ea este afectată cel mai mult.

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru. La fel ca ficatul, rinichi, etc., pielea este un organ. Respiră, lucrează şi procesează totul. Schimbul de gaz cu atmosfera şi schimbul de căldură au loc prin piele, iar ea simte totul.

Nu înţelegem ce este. În timpurile noastre este la modă să ne facem tot felul de tatuaje, dar acestea deranjează întreaga muncă a corpului.

Întrebare: Ce înseamnă lepra pe piele?

Răspuns: Lepra pe piele este revelaţia ultimului stadiu al egoismului. În alte cuvinte, este o curăţare pentru tot egoismul ce a fost în interiorul nostru şi acum se manifestă din afară. Singurul mod de vindecare este prin Lumina Creatorului.

Din emisiunea de pe Kab TV “Secretele Cărţii Eterne” din 258.03.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: