Libertatea de alegere, partea 3

De ce are nevoie un individ de influența mediului?

Întrebare: De ce totul este creat pentru ca eu, fiind un individ, să fiu influențat de societate? Ce îmi dă mie asta? Cum pot să folosesc asta pentru dezvoltarea mea spirituală?

Răspuns: Eu cu ajutorul societății înconjurătoare pot să mă controlez. Dacă sunt într-un sistem închis, și nu pot să fac nimic cu mine însumi sau în interiorul meu, atunci nu contează cum mă învârt, ca un câine care își urmărește coada, nimic nu va funcționa pentru că am anumite proprietăți, calități, iar dacă le folosesc, atunci aș fi același ”eu”.

Cum pot eu să ies din mine și să exercit o influență asupra mea din afară? Aici, înțelepciunea Cabala ne arată un principiu foarte interesant.

Spune că dacă am o atitudine clară, selectivă față de mediu, ”asta este bine pentru mine și asta este rău, vreau ca asta să mă influențeze mai mult și asta mai puțin”, atunci, în acest mod, aleg sursele care să mă influențeze, le sortez și mă pun sub influența lor. În acest mod mă controlez prin societatea înconjurătoare.

Poate am nevoie de două ore pentru a fi influențat de un grup de oameni și de trei ore de altul, sau să ascult un buletin de știri la TV, să citesc un articol în ziar, sau să navighez pe Internet. Trebuie constant să monitorizez ce influențe externe aleg, pentru că în acest mod mă creez. Acesta este procesul creării mele. Asta contează. Aici este liberul meu arbitru. O astfel de oportunitate, o astfel de libertate, ne este dată nouă de Creator.

Din emisiunea de pe KabTV ”Fundamtenele Cabala” din 2/4/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: