Liberul arbitru ramane, situatia devine mai grea

Intrebare: Daca Partzuf inferior este in intuneric, de unde primeste puterea sa se ridice si sa primeasca Lumina?

Raspuns: Cu siguranta, Partzuf inferior nu are puterea sa se ridice la Partzuf superior, dar primeste dorinta de a face asta. O persoana primeste prima trezire de Sus, dar mai tarziu trebuie sa realizeze asta singur. Este scris: Creatorul ii arata unei persoane calea cea buna si ii spune „alege asta”.

Daca nu o faci, ti se va da o noua sansa cu toate ca va fi intr-o alta forma. Se ia in considerare prin ce stari treci, dar doar in contextul liberului arbitru. Asta inseamna ca trebuie sa raspunzi corect, sau data viitoare programul iti va prezenta o alegere care va fi mai „agresiva” si nu atat de favorabila.

Daca si a doua oara ratezi ceea ce era asteptat de la tine, o alta trezire se va intampla, inca odata. De fapt, planul creatiei va cotinua pana la sfarsit. Dar programele vor deveni mai dure si mai neplacute. Si asa mai departe.

De cate ori o persoana nu va actiona conform trezirii care i-a fost trimisa de Sus, alegerile sale devin din ce in ce mai dure. Daca nu accepta proprietatea milei (Hassadim) si nu o foloseste pentru corectie, atunci mila se transforma intr-o proprietate mai dura (Gevurot).

Deci totul este determinat de felul in care reactionam la ceea ce se intampla in jurul nostru.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 12/6/10, “Introducere la Cartea Zohar,” Articolul  “Cine a creat asta”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed