Limbajul secret pe care cabaliştii îl înţeleg

526Cometariu: Povestea „Megilat Ester” („Scrolul Esterei”) începe cu o mare sărbătoare. Regele Ahașveroș aranjează un ospăț pentru curtenii săi, care durează 180 de zile. Apoi această sărbătoare continuă încă șapte zile pentru tot poporul.

Mai mult, povestea enumeră preparatele și băuturile în detaliu, de parcă ne interesează mult ce au băut și mâncat.

Răspunsul meu: Faptul este că acest text codifică informații extinse despre natură despre modul în care ne pregătim pentru a primi lumina superioară, revelația Creatorului și așa mai departe. Totul este descris sub pretextul unei mese.

O masă este fenomenul revelației Creatorului.

Întrebare: De ce se indică faptul că sărbătoarea a durat 180 de zile? Ce înseamnă?

Răspuns: 180 de zile sau jumătate de an sunt alocate de sus pentru sărbătoare și trebuie să adăugăm de jos sub forma unei sărbători, o binecuvântare în ea și alte împliniri, adăugăm prin prezența noastră la completarea Kli-ului (Vasul), adică , la starea completă.

În plus, în povestea lui Purim, regele Ahașveroș îl reprezintă pe Creator. Adică, Ahașveroș este Keter, iar asociații săi sunt Hochma și Bina. Prin urmare, prin sărbătoarea care durează 180 de zile, înțelegem Ohr Hozer (lumină reflectată) și Ohr Yashar (lumină directă) – 9 Sefirot și 10 Sefirot în fiecare dintre ele.

Apoi, vorbește despre șapte zile de sărbătoare pentru oameni. Șapte este un număr foarte remarcabil în Cabala.

Sufletul este format din două părți: GAR — Keter, Hochma și Bina sunt primele trei Sefirot superioare sau Rosh (Capul) sufletului. Apoi vine trupul sufletului: Hesed, Gevura, Tifferet, Netzach, Hod, Yesod și Malchut — 7 Sefirot.

Împărțirea celor 10 părți ale sufletului în trei și șapte provine din munca sa de dăruire. Prin urmare, numărul șapte este foarte important. Toată lucrarea noastră este realizată în aceste șapte Sefirot, adică dorințe îndreptate spre dăruire, către legătura unul cu celălalt și cu Creatorul.

Comentariu: Vă puteți imagina, codând totul așa!

Răspunsul meu: Nu, cabaliștii se exprimă pur și simplu în această limbă, înțeleg despre ce vorbesc. Și dacă nu înțelegi, așa să fie. Este exact ca atunci când intri în garaj și auzi că ceva s-a scurtcircuitat în mașină, ceva a mers prost, dar nu înțelegi ce anume: bateria, distribuiția sau altceva?

KabTV “Stările Spirituale” 3/15/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: