Lipsa de comunicare este cea mai distructivă stare

565.02Comentariu: Codul de legi al Sodomei includea:

– Este permis ca orice străin să fie jefuit, dar și să fie batjocorit.

– Oricine va invita un străin la nuntă va fi dezbrăcat de toate hainele sale ca pedeapsă.

– Datoria judecătorului Sodomei este de a se asigura că fiecare străin părăsește țara fără un ban în buzunar.

Totul era îndreptat în special împotriva străinilor și era împotriva ospitalității și a conexiunii.

Răspunsul meu: În principiu, cei care nu respectau această directivă erau considerați străini.

Sodoma este cunoscută ca fiind un loc special. Nicăieri altundeva nu a existat o astfel de regulă care să reflecte unul dintre cele patru tipuri de relații dintre oameni: „Ce e al meu e al meu, ce e al tău e al tău.”

Această regulă este cea mai rea, deoarece nu permite oamenilor să aibă contact unii cu alții. În orice situație, oamenii nu doreau să aibă relații între ei, ci doar în cadrul propriului clan, al propriei familii și al propriului mod de viață.

Întrebare: Este considerat mai bun principiul „ce este al meu este al meu” și „ce este al tău este al meu”?

Răspuns: Bineînțeles că da! La urma urmei, intri într-un fel de conexiune cu ceilalți, înveți de la ei, le transmiți mai departe, primești de la ei și schimbați ceva.

Comentariu: Dar, ghidați de acest principiu, oamenii au jefuit și au luptat pe tot parcursul istoriei.

Răspuns: A fost necesar pentru dezvoltarea lor. Dar nu și aici. Aici eu nu am nimic de-a face cu tine și tu nu ai nimic de-a face cu mine.

Prin urmare, natura, Creatorul, a șters aceste orașe, astfel încât să nu mai existe nici măcar o amintire a lor. Aceasta este o ramură moartă a dezvoltării umane. Dacă omenirea ar fi mers pe această cale, și-ar fi încheiat rapid existența.

Înțelepții care au revelat aceste stări le-au descris pentru edificarea posterității, pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, astfel încât să se poată discuta și vom ajunge la concluzia că lipsa de comunicare între oameni este cea mai distructivă.

Nu au mai existat astfel de stări în istoria omenirii. Acesta este singurul caz. Este descris în Biblie și ne arată că lipsa de contact între noi este cea mai vicioasă stare.

Întrebare: Deci nu trebuie să mai trecem prin asta?

Răspuns: Nu. Nu am putea. În lumea noastră totul este atât de legat împreună cu toate părțile sale, popoare și state, încât nimeni nu poate fi separat.

Din „Stări spirituale” de la KabTV 12/7/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: