Lo Lișma: Pentru a avea ceva de corectat

547.02Întrebare: Intenția Lo Lișma este o etapă necesară în dezvoltarea spirituală?

Răspuns: Desigur, de fiecare dată când descoperim că acționăm cu intenția Lo Lișma, adică pentru câștig personal. Apoi cerem lumina reformatoare, astfel încât să corecteze Lo Lișma în intenția altruistă, Lișma.

Am 613 dorințe și dacă în oricare dintre ele acționez în beneficiul meu, asta se numește Lo Lișma. Dacă, pornind de la această dorință, acționez de dragul dăruirii, aceasta este deja Lișma. Vorbim despre două stări necesare, dintre care una rezultă din cealaltă. Mai întâi se dezvăluie înclinația rea, apoi Tora, condimentul, o corectează, iar intenția egoistă devine una altruistă.

Este scris: „Nu este om drept pe pământ care să facă bine și să nu păcătuiască”. Trebuie să ajungem de la Lo Lișma la Lișma în timp ce corectăm fiecare dintre cele 613 dorințe ale noastre.

Ei bine, dacă omul nu își corectează înclinația rea ​​și nu folosește lumina reformatoare conform metodei cabalistice, atunci nici măcar răul său nu i se dezvăluie. Răul pe care îl faci în lumea noastră nu este răul despre care vorbim. Acesta apare când nu descoperi în tine intenția de a primi și nu ai nicio legătură cu problema dorinței care trebuie corectată. Ei bine, rămâi un „înger” deocamdată.

Din partea a 5-a a Lecției zilnice de Cabala din 06.07.2011 „Matan Torah (Dăruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: