Lumea – realitate sau iluzie? Partea 11

Stăpânirea Înțelepciunii Obținerii

Întrebare: Este corect să spunem că Creatorul este infinit și, de aceea, noi nu-l putem defini?

Răspuns: Cert este că este prea devreme să vorbim despre Creator. Ar trebui să vorbim nu despre El, ci mai degrabă despre noi, înșine: În ce măsură putem avea încredere în sentimentele noastre, să comparăm cunoștințele de ieri cu cele de azi, să putem să analizăm și să dezvăluim, adică să stăpânim Înțelepciunea Obținerii?

Sistemul de obținere, metodologia, este destul de complicată, iar Cabala ne explică cât de limitați suntem în ea. Iar această limitare se aplică nu numai pentru noi, ci și pentru oamenii de știință, pentru toată lumea.

Și în lumea noastră, nu putem spune nimic corect despre percepția noastră. Iar asta este posibil doar cu ajutorul Cabalei, odată ce ne ridicăm deasupra gradului Bina.

Bina (Havana – Înțelegere) este o percepție, iar când suntem peste acest grad, începem să primim Lumina Superioară, Lumina Hohma, în dorințele noastre care sunt corectate în dorințe altruiste; adică primim de dragul dăruirii și, făcând acest lucru, devenim similari Creatorului. Iar în măsura în care suntem similari cu El, putem vorbi despre obțineri, despre capacitatea de a le controla și, într-un fel, să le comparăm între ele. Dar aceasta este încă departe.

Și fără asta, ne vom rătăci mereu și ne vom gândi că trebuie să ne înțelegem unii pe alții și să ne comparăm pe noi, înșine cu ceilalți. Iar aceasta este o problemă foarte mare. Prin urmare, așa cum scrie Cartea  Zohar, oamenii se află în întuneric absolut, fiindcă ei merg cu ochii închiși și nu văd nimic, gândindu-se că există corect și că, fiecare îl învață pe celălalt.

 

Din Kab Tv „Fundamentele Cabalei” 15/09/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed