Lumea va fi corectată prin femeie

294.4La știri (CNBC): „Dintre cele 828 de milioane de persoane estimate la nivel global care au fost afectate de foamete în 2021, aproximativ trei din cinci (59%) sunt femei, potrivit unui raport publicat la începutul acestei luni de organizația umanitară ‘Care’.

„Asta înseamnă că sunt cu 150 de milioane mai multe femei decât bărbați care se confruntă cu insecuritatea alimentară.

„Iar decalajul se extinde. …

„Potrivit raportului „Starea securității alimentare și a nutriției în lume” din 2022 al ONU, femeile au o securitate alimentară mai precară decât bărbații în fiecare regiune a lumii. Această disparitate este deosebit de pronunțată în țările în curs de dezvoltare și, în special, în Sudul Global. …

„‘Femeile sunt foarte puternic socializate să tragă această povară asupra lor. Și toți cei din jurul lor sunt socializați să presupună că ele o vor face’, a spus Janoch. …

„Într-adevăr, chiar și atunci când atât bărbații, cât și femeile sunt, din punct de vedere tehnic, în situație de nesiguranță alimentară, femeile au tendința de a purta o povară mai mare.

„În Somalia, de exemplu, bărbații au declarat că mănâncă porții mai mici, în timp ce femeile au declarat că sar peste mese cu totul.”

Comentariu: În multe locuri din lume, „femeile mănâncă la urmă și mănâncă cel mai puțin”. Mereu dai exemplul unei femei și al unui copil ca o ilustrare a dăruirii în lumea noastră.

Ai putea să ne spui câte ceva despre o femeie din această perspectivă?

Răspunsul meu: Responsabilitate. La urma urmei, o femeie își simte familia, copiii, soțul și tot spațiul din jurul ei. Pentru ea, asta este ea însăși. De aceea, Tora spune: „Femeia este o casă”.

Întrebare: Nu sunt acestea cele mai mari calități pentru lumea noastră?

Răspuns: Bineînțeles că da.

Întrebare: De ce nu putem să dăm frâiele puterii și toate celelalte lucruri unei femei?

Răspuns: Nu, ea nu poate face asta. Dar când un bărbat face totul de dragul ei, atunci va fi bine, pentru că trebuie să creăm astfel de condiții pentru femeie, cu ajutorul căreia lumea va fi de fapt corectată.

Întrebare: Adică, lumea va fi corectată prin intermediul femeii?

Răspuns: Da, este adevărat.

Întrebare: De ce are femeia toate aceste calități? Este pentru că poate naște?

Răspuns: Pentru că poate da naștere. Pentru că ea simte natura prin ea însăși, prin inimă, prin uter. Asta este ceea ce scrie în Biblie. Lui Avraam i s-a spus clar: „Ascultă ce-ți spune Sara”. Nu este un lucru simplu.

Întrebare: Putem vedea asta ca pe un sfat că trebuie să asculți ce-ți spune femeia?

Răspuns: Aceasta a fost instrucțiunea pe care Creatorul i-a dat-o lui Avraam!

Comentariu: Este vorba în principal despre înțelepciunea naturală a unei femei?

Răspunsul meu: Da, tocmai despre înțelepciunea naturală. Nu una artificială, ca la un bărbat.

Întrebare: Percepi natura ca fiind feminină?

Răspuns: În general, da. Un bărbat este făcut pentru corectare în măsura în care poate câștiga calitatea de corectare, puterea de corectare. O femeie, însă, de una singură este deja în interiorul naturii.

Întrebare: Înseamnă că dacă am asculta de femeie, dacă am trata corect femeia și am lucra pentru ea, nu ar mai exista războaie, suferințe sau necazuri?

Răspuns: În general, cu siguranță.

Întrebare: Este posibil să lăsăm totul pe seama femeii?

Răspuns: Depinde de cum să transformi asta. Dar, în general, da. Dacă am asculta de femeie, atunci, desigur, ar exista mai multă ordine în lume. Acest lucru este clar pentru toată lumea.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV, 9/1/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: