Lumina schimbă natura umană

237Întrebare: Când studiază Cabala, perspectiva unei persoane se schimbă. Poate că pentru cineva pare psihologie pură că o persoană se adaptează la influența unei forțe care îl schimbă, dar de fapt el devine complet diferit. Așa funcționează psihologia lui sau, după cum spuneți, lumina îl schimbă?

Răspuns: Este lumina! Doar lumina!

Psihologia funcționează în lumea noastră atunci când o persoană înlocuiește o dorinţă cu alta, un obiect al plăcerii cu altul și face calcule egoiste: ce este mai bine, ce este mai rău, unde va fi bătut mai puțin, unde poate smulge mai mult și așa mai departe .

Să te gândești la cum să ieși din depresie și să te ridici peste starea ta de spirit, cum să-ți realizezi datele naturale interioare, cum să te comporți cu alți oameni pentru a face totul mai bun – acestea sunt trucuri pur egoiste.

Iar lumina schimbă însăși natura omului. Prin urmare, psihologia nu poate ajuta aici. Aduce o persoană la asta, îl ajută să-și dea seama de toate problemele sale, iar apoi trebuie să lucreze în grup, cu lumină, pentru a se schimba.

Întrebare: Dar cum se întâmplă asta? Ce mecanism se schimbă la o persoană? Unde se scurge porțiunea aceea de lumină care fie schimbă sufletul, fie altceva?

Răspuns: Lumina afectează intențiile egoiste care sunt construite pe același principiu ca și cele altruiste, spirituale, doar în ordine inversă.

La urma urmei, înainte a existat doar un sistem de dăruire, iar apoi zdrobirea lui a creat sistemul opus – primirea. Ambele sisteme sunt opuse unul față de celălalt, iar o persoană trebuie să aleagă sub influența căreia dintre ele să fie.

KabTV „Am primit un apel. Conectaţi!” 31.03.12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: