Mai degrabă dragoste, decât toate aceste probleme

Intrebare: Este ceva util în această comoară a înțelepciunii Cabala pentru cuplurile tinere care, din cauza creșterii ego-ului, se confruntă cu probleme in a susține relația lor?

Răspuns: Să adapteze înțelepciunea Cabalei la lumea noastra și sa o foloseasca! La urma urmei, concurența egoista se întâmplă în lume din copilărie până la maturitate. Toată viața noastră este iad, o luptă continuă de la care nu avem nici un beneficiu, doar  ego-ul nostru jubileaza atunci când ne delectam cu superioritatea noastră asupra altuia.

Trebuie să folosim viața pământească, care ne-a fost dată ca să încercăm să-l echilibram, sa-l schimbam. Noi dam naștere, creștem și educam un copil, nu satisfacand propriul ego, ci transformand copiii în oameni, care se pot bucura de viață în pace, fara sa fie în mod constant defensivi.

Înțelepciunea Cabalei explică modul de a face acest lucru.

Pentru a face acest lucru, trebuie să folosim un sistem de conexiuni între oameni și, mai presus de toate respingerile și contradicțiile noastre egoiste, putem construi punți de conexiune reciprocă spre iubire.

Putem face acest lucru fiind, în același timp, egoisti asa cum natura ne-a creat și, mai presus de această natură, să construim conexiuni altruiste reciproce. Depinde doar de educație! Dacă educam o generație asa, va fi fericita și puternica, într-adevăr.

Ni se pare că altruismul ne-ar putea slabi și că, în cele din urmă, am putea fi mâncati, anihilati sau devorati, dar este tocmai contrariul. Iubirea este cel mai puternic sentiment din lume și oferă oamenilor care-l realizeaza o tărie interioară imensă.

Statele Unite ale Americii poate servi ca un exemplu al modului în care creșterea ego-ului și asmutirea pe sine împotriva altora slăbește și duce la criză.

Metoda noastră de unificare din Europa, astăzi o sa fie mai puternică și mai avansata decât oricare alta.

O aspirație spre unitate, spre atracție reciprocă, se află în natură și ar trebui să profitam de această putere. Se creează mai multe și noi forme de materie și a tot ceea ce există, în timp ce separarea numai distruge și ucide.

De aceea, înțelepciunea Cabalei este imperativa pentru noi.

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 10/2/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed