Mândria este cel mai bun ajutor

294.1Întrebare: Psihologii, religiile și mișcările spirituale etichetează adesea mândria drept cel mai mare rău. Mândria se află în spatele insultelor, bolilor, războaielor și a tot felul de suferințe. Autoarea Nancy DeMoss Wolgemuth susține că există 41 de dovezi ale mândriei, care includ: auto-infailibilitatea, o atitudine patronală față de ceilalți, un sentiment de exclusivitate de sine, sentimentul de victimă, lauda, capacitatea de a pune un adversar la locul său și aşa mai departe, toate aceste dovezi de mândrie din noi, dar deghizate.

De ce i se dă mândria unei persoane?

Răspuns: Aceasta este calitatea noastră principală!

Acesta este tocmai egoismul nostru, care se presupune că vrea să ridice o persoană deasupra celorlalți. Mândria este dată pentru ca eu să realizez cât sunt de păcătos, vicios, neînsemnat, prost, slab etc. Este pentru ca eu să înțeleg în toate acțiunile și gândurile mele, adică în mintea și dorințele mele, că dacă vreau să fac ceea ce trebuie, trebuie să acționez numai prin forța conexiunii cu Creatorul.

Întrebare: Înseamnă că nu este rea, ci mai degrabă bună?

Răspuns: Desigur! A fost creată pentru a ne arăta cât de neînsemnati suntem dacă suntem sub controlul mândriei.

Comentariu: Psihologia și religiile spun că este cel mai mare rău. Cu toate acestea, până la urmă, spuneți că acesta este cel mai mare bine.

Răspunsul meu: Răul ne conduce la binele absolut. Este ceea ce a creat Creatorul: „Am creat răul și am dat Tora, lumina superioară, pentru a-l corecta”. Deci, du-te și corectează-te.

Creatorul a creat mândria pentru ca noi să realizăm prin ea lipsa noastră de semnificație și să dorim prin toate mijloacele să scăpăm de ea și prin urmare, să găsim putere, să găsim mintea care să se întoarcă către Creator, ca El să o facă. Astfel, mândria ne conduce la Creator, ne ajută să găsim o conexiune cu El și ne permite să atingem înălțimea Creatorului.

Întrebare: În ce se transformă mândria în acest caz?

Răspuns: În total acord cu Creatorul. Nu mai rămâne nimic din ea decât bucurie în obținerea măreției Creatorului.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 11/4/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: