Mass media este un caz in esenta fals

Intrebare: In medie, o persoana se uita la televizor cateva ore pe zi. Programele moderne, filmele si spectacolele promoveaza literalmente violenta si crima. Cum vine asta, pe de-o parte vrem sa raspandim valorile corecte in societate, iar pe de alta parte otravim mintile oamenilor cu violenta de pe ecran inca din frageda copilarie?

Raspunsul meu:  Dupa cum puteti vedea, oamenii sunt drogati in timp ce guvernele isi fac propria lor treaba. Si acest adevar este valabil peste tot in lume, exceptie facand tarile cu guverne autoritare, ca Iran si Venezuela.

Peste tot, media ca intreg si televizorul in particular, nu cunosc limite.

Acesta drogare nu este accidentala si va continua pana cand oamenii isi vor manifesta atitudinea lor catre scop. Doar atunci vor obtine puterea de a rezolva aceasta problema. Problema este ca programele moderne de comunicatie dezvaluie raul din vietile nostre si drept urmare ne motiveaza spre scop. Deci, daca incepi sa elimini pur si simplu media cea “buna pentru nimic”, cum oare vor descoperi oamenii raul?

Avem de-a face cu doua contrarii intr-un singur fenomen. In realitate, Creatorul foloseste acest rau pentru a ne indrepta spre bunatate, dar catre bunatatea adevarata si nu cea a falselor povesti de dragoste ale unei media bune, care creste baieti si fete bune.

Nu acesta este scopul. Trebuie sa aspiram catre corectare pana la sfarsit. Si corectarea nostra se afla in a-i iubi pe ceilalti ca pe noi insine si in dragostea nostra pentru Creator. Aceasta este singura cale de a atinge scopul. Simpla vizionare a unui tip “bun” de televiziune nu ne va ajuta. Pentru a afla mai multe cititi articolul lui Baal HaSulam, “ Construind Societatea Viitoare” .

Din partea a cincea a Lecţiei zilnice de Cabala 8/23/11, “Arvut

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: