Misiunea omului este de a servi Creatorul

Din articolul lui Baal HaSulam, “Introducere la cartea Panim Meirot uMasbirot”, pct.6: Deoarece nu aţi fost creaţi pentru a reveni după munca câmpului cu măgarii voştri în aceeaşi iesle. Şi, cum nu va fi misiunea unui măgar de a servi toţi măgarii din generaţia sa în lume, la fel nu va fi misiunea omului de a servi corpul tuturor creaturilor, corpul fizic al tuturor contemporanilor săi.

Soarta măgarului este de a servi omul care este deasupra lui, pentru a-i aduce un folos. În timp ce, scopul omului este de a servi Creatorul şi de a realiza scopul Său.

Întrebare: Cum poate fi sigur omul că serveşte Creatorul?

Răspuns: A servi Creatorul înseamnă a realiza planul Său, planul creaţiei – a aduce plăcere fiinţelor create de El. Nu aveţi nimic să dăruiţi Creatorului, în afară de revelaţia faptului că El vă iubeşte, ceea ce este posibil numai dacă atributele voastre sunt similare. Aceasta se numeşte a servi. Părinţii nu aşteaptă nimic mai mult de la copiii lor, doar recunoştinţă pentru iubirea lor părintească.

Cabaliştii ne învaţă cum să facem asta. Dacă nu simt nimic în afară de această lume, atunci nu ştiu nimic despre Creator. Cabaliştii îmi dau sfaturi cu privire la ce trebuie să fac pentru a atinge obiectivul. Există profesori care mă învaţă.

Vedem asta din exemplul animalelor, dacă mama nu se îngrijeşte de puii săi, ei nu vor supravieţui. Ea trebuie să-i hrănească,  să-i educe, să-i înveţe să găsească hrană – atunci ei pot supravieţui.

Acelaşi lucru se întâmplă în lumea spirituală – omul în sine nu ştie nimic. El trebuie să fie, în întregime, dedicat profesorului, precum un mic pui ce-şi urmează mereu mama – deoarece fără ea, el ar muri. Dar omul crede că este inteligent şi ştie tot.

Din Lecţia privind “Introducere la cartea Panim Meirot uMasbirot”, 13.03.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: