Modificări în conştiinţa societăţii

Întrebare: Este posibil să dezvoltă un model integral al economiei?

Răspuns: Pentru a dezvolta un model de economie integrală, oamenii au nevoie de o „inteligenţă corectată „, gânduri care vor avea o direcţie altruistă. Ei trebuie să se afle la un alt nivel de dezvoltare interioară. În măsura în care oamenii vor fi reeducaţi într-un mod conştient, în această măsură vor apărea ideile de schimbare potrivite pentru  toate relaţiile sociale în domeniul economic, politic şi altele. Prin urmare, orice modelele care vor fi create acum  nu vor fi deloc utile societăţii integrale.

Nu este necesar să se stabilească nimic în prealabil. Aceasta a fost greşeala a guvernului sovietic, care a decis să oblige pe toţi să fie altruişti prin foamete, opresiune, prin acţiunile KGB-ului şi nu prin educaţie .

Întrebare: Dar nu a fost greşeala lui Marx şi Engels ?

Răspuns: Nu! Marx a scris corect! După el au apărut oportuniştii care au reinterpretat scrierile sale. În timp ce Marx a scris că prima dată era obligatorie  reeducarea oamenilor şi numai în măsura în care vor fi educaţi s-ar fi putut crea o societate comunistă corectă.

Din punct de vedere istoric, cum au evoluat toate modelele? La început cineva le-a planificat, după care au fost create? Nu! Omenirea s-a dezvoltat în mod natural şi şi-a transformat permanent conexiunile sale sociale, politice, economice, comerciale, precum şi alte.

E la fel aici, este imposibil de a planifica şi de a stabili ceva în avans. O persoană nu poate descrie niciodată pasul următor, pentru că el nu este încă în derularea acestuia. Şi chiar dacă el este în acesta, ce poate el explica acelor oameni care sunt la nivelul anterior? Ei  nu pot construi ceea ce este caracteristic la nivelul următor .

În primul rând ei înşişi trebuie să se ridice la acel nivel în înţelegerea lor, de conştientizare  şi de simţire  şi să decidă ce schimbări sunt imperative pentru un anumit moment în timp. Ei se vor aduna împreună şi vor spune: „acum avem nevoie pentru a schimba acest lucru, şi acum astă. ” Şi, treptat, acestea vor fi schimbate.

Aceasta este evoluţia şi trebuie să fie dezvăluită din interior. Noi doar grăbim procesul, astfel că evoluţia nu va avansa rigid aşa cum a făcut-o de mii de ani, când puterile naturii ne-au împins de la spate cu un băţ spre fericire. Vrem să avansăm prin noi înşine.

Dar privit din toate  unghiurile,  transformarea va trebui să derive doar din nevoia conştientă, în caz contrar, va fi acelaşi KGB, aceeaşi opresiune şi dictatură .

Să presupunem că dorim să creăm o metodă pentru a schimba societatea acum. Şi apoi ce? Ne-ar obliga pe toţi să o punem  în practică? Dar acest lucru ar fi acelaşi: opresiunea, dictatura  şi violenţa. Acest lucru nu mai ţine de învăţământ sau de educaţie. De aceea, noi numim metoda noastră Educaţie integrală şi informare pentru publicul larg. Ea nu poate veni de sus!

Nu există nici un motiv să ne întoarcem la istorici, filosofi şi la alţii asemenea lor. În ce fel ne pot ajuta? Ar fi asta prin exerciţiul obişnuit de azi care nu mai funcţionează? De la ei doar exemple din trecut pot fi luate, dar ei nu ştiu nimic despre viitor.

Din Kab TV ” O lume Integral ă” 11/27/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: