Modul în care se revelează Creatorul omului

293Orice nume implică atingere, indicând că am atins-o ca acel nume (Baal HaSulam, Studiul celor Zece Sefirot, Partea 1, „Restricție și linie”, Observație interioară, Capitolul 1, Punctul 5).

Numele Creatorului este ceea ce putem obține în manifestarea Lui în raport cu noi. Prin urmare, Îl numim prin atingerea noastră și nu prin esența Sa.

Adică, există ceva numit inițial Creatorul și noi nu atingem acest lucru. Dar putem atinge manifestările, gândurile și calitățile Sale în relație cu noi. Acesta este scopul înțelepciunii Cabalei, de a atinge manifestările Creatorului în relație cu noi.

Întrebare: Înseamnă că există un corp, care este dorința mea și un fel de împlinire se manifestă în această dorință. Odată ce dau un nume acestui sentiment, acesta este numele Creatorului?

Răspuns: Da, ceea ce simt ca o manifestare a Creatorului în raport cu mine, este numele Creatorului. Aceasta este manifestarea Lui, atitudinea Lui față de mine.

Întrebare: Am un număr mare de dorințe; pot numi tot ceea ce simt în ele numele Creatorului?

Răspuns: Absolut, chiar și ceea ce simți în dorințele tale egoiste. Orice simțiți este numele Creatorului.

Întrebare: Să presupunem că îmi doresc să beau o cafea acum. Ce înseamnă?

Răspuns: Aceasta este, de asemenea, o manifestare a Creatorului. Suntem în El tot timpul, suntem conectați la El tot timpul și nu experimentăm nimic altceva.

KabTV „Studiul celor zece sefirot (TES)” 30.10.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed