Momentul special al vieții

025.01Întrebare: Spui că există un moment în viața fiecărei persoane când i se oferă de sus oportunitatea de a-și realiza individualitatea, sufletul, adică de a ajunge la un nivel superior, etern al existenței. Ce este acest moment?

Răspuns: Există un moment în viața fiecărui om când simte că trebuie să găsească sensul existenţei, să afle de ce trăiește. Mai mult, nu neapărat dintr-o stare proastă. Simte doar că trebuie să se regăsească pe sine, că aceasta nu este viața reală, mai există ceva în afară de ea. Nu se poate să fie așa.

Este un fel de joc, un fel de vis, ceva care nu există cu adevărat. Și toată lumea îl joacă, toată lumea pare să se prefacă: Acum m-am născut, trăiesc, acum am familie, copii, acum muncesc, acum alerg după niște achiziții speciale. Un joc. Acesta este același tip de joc pe care îl joacă copiii. Doar că pentru noi înșine l-am ridicat la rangul de seriozitate deosebită. Și care este seriozitatea aici? Nu e nimic aici.

Și se dovedește că atunci când încep să simt asta, apare întrebarea: „Ce să fac în continuare?” Unde este ceva în mine cu care nu m-aș preface, nu l-aș mima? De fapt ceva atât de interior, profund și blând, încât este chiar înfricoșător să-l atingere – va fi foarte dureros.

Când o persoană ajunge într-o astfel de stare, are ocazia să înceapă să exploreze sensul vieții.

Din KabTV “Prim-plan”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed