Munca corporală și spirituală

Întrebare: Efortul susținut și munca sunt două concepte diferite. Prin eforturi, oamenii construiesc relații între ei. Munca este un concept fizic. Poate fi realizată de oameni, mașini și animale. Sunteți de acord cu această afirmație?

Răspuns: În studiile mele de Cabala, îmi împart efortul, munca, în corporal și spiritual. Trebuie să dedicăm eforturile necesare muncii corporale pentru ca partea noastră animală să existe.

Și pentru ca partea noastră spirituală să existe, trebuie să ajungem să ne înțelegem misiunea specială, munca specială a omului în lumea noastră. Este o muncă de unificare, adică de anulare a ego-ului, de dezvoltare a unei persoane altruiste care este conectată la toată lumea și care dezvăluie o viață complet nouă în acest sens.

Observație: Scopul efortului este rezultatul final al activității creative a omului.

Comentariul meu: Acest lucru este valabil atât pentru munca corporală, cât și pentru cea spirituală.

Întrebare: În prelegerile tale spui că construirea de relații între oameni este, de asemenea, dificilă. Care va fi produsul unei asemenea munci?

Răspuns: O societate organizată corespunzător. Acesta este cel mai important produs.

Vom fi legați de acordul reciproc că unificarea noastră este cea mai importantă din viață. Din conexiunea noastră, vom începe să înțelegem forțele superioare ale naturii. În același timp, evoluția va fi îndreptată spre dezvoltarea psihologică a unei persoane.

Din „Era post-coronavirus” a KabTV, 04.04.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: