Națiunile lumii și principiile morale

631.5Întrebare: O populație bine educată este mai tolerantă față de minoritățile sexuale, dar este intolerantă la încălcarea normelor morale în propriile interese egoiste, de exemplu: luare de mită, încălcare a impozitelor. Un grup de oameni religioși este mult mai aproape de un astfel de principiu moral.

Credeți, în calitate de cabalist, că principiile morale ar trebui să rămână neschimbate sau se pot schimba în funcție de circumstanțe?

Răspuns: Adevăratele principii morale nu depind de nimic. Nu aparțin societăților sau religiilor, dar sunt mai presus de asta.

Întrebare: Credeți că normele morale ar trebui să fie aceleași pentru fiecare sau fiecare națiune poate avea propriile norme de comportament și principii morale?

Răspuns: Normele de comportament pot fi diferite în diferite națiuni și principiile morale ar trebui să fie aceleași pentru toată lumea. Deși depinde de dezvoltarea națiunii. Dar toate normele și principiile ar trebui să vizeze iubirea aproapelui ca pe tine însuți.

Întrebare: Având în vedere că toți oamenii au niveluri diferite de dorință în funcție de ierarhia Maslow, s-ar putea presupune că fiecare nivel are propriile norme de comportament?

Răspuns: Relativ. Dar toată lumea ar trebui să înțeleagă unde se află pe această piramidă. Și, deși nu s-au atins încă cele mai înalte niveluri, se știe că aceste niveluri există.

Comentariu: Spui că ar trebui să existe un singur principiu, să-ți iubești aproapele. Și normele ar putea fi diferite în fiecare națiune. Dar în interiorul națiunii există diferite straturi, mai dezvoltate și mai puțin dezvoltate.

Răspunsul meu: Da, dar toate aparțin piramidei unice, al cărei vârf este să-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.

Întrebare: Normele etice și morale trebuie clasificate în funcție de vârstă, sex și naționalitate? Sau ar trebui să fie universali și o persoană ar trebui învățată treptat din copilărie?

Răspuns: Fără îndoială, omul ar trebui învățat acest lucru încă din copilărie și în mod constant. Este imperativ să-l conducem la aceste principii ridicându-le la un nivel care nu depinde de natura omului, de caracteristicile sale naționale, etnice și de altă natură. Aceasta este responsabilitatea întregii umanități.

Din emisiunea de pe KabtV „Abilități de comunicare” de la KabTV, din 10.09.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed